Besyo Hazırlık Kursları

Bursa Besyo Hazırlık Kursu

Bursa Besyo Hazırlık Kursu

Bursa Besyo Hazırlık Kursu ekibi, öncelikle Bursa çapında olmak üzere Türkiye çapında da ismi geçen profesyonel bir besyo ekibidir. Uzman kadrosu ile profesyonel şekilde çalışmalar yapan Bursa  Besyo ekibi, kadrosu gibi alanında iyi eğitim görmüş öğrenciler de yetiştiriyor. Spor Lisesi, Besyo, Pomem, Pmyo, Askeri okullar vb. kurum ve kuruluşlar için alanında iyi eğitim almış öğrenciler eğiterek geleceğin aydınlanmasında da önemli bir rol oynuyor. Gerekli tüm belgeleri bulunan Bursa Besyo Hazırlık kursu ekibi, tamamen ileriye dönük hedefler neticesinde çalışmalarına etmesi uzun vadede çalıştığının göstergesidir.

Bursa Besyo Kursu İçeriği

Bursa besyo hazırlık kursu, besyo hazırlık kursunun ilk hedefi üniversitede yer alan beden eğitimi ve spor bölümüne öğrenci yetiştirmektir. İster devlet olsun ister özel üniversite olsun, beden eğitimi bölümü bulunan üniversiteler için öğrencileri en iyi şekilde hazırlamaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren okullarda görev yapmak üzere beden eğitimi öğretmeni yetiştirilmesinde faydalı olmaktadır.

Bir besyo hazırlık kursunda olması gereken diğer özellik de disiplindir. Eğitimin disiplin çerçevesinde yapılması, hem kursiyerlere hem de eğitmenlerin kendilerine gösterdiği saygıyı gösterir. Hazırlık kurslarında iki taraflı disiplinli davranılması, yapılan işin önemsenmesi ve hafife alınmaması önemli bir husustur. Daha iyi hizmet, daha kaliteli bir eğitim için disiplin vazgeçilmez bir unsurdur.

Sadece beden eğitimi bölümü değil aynı zamanda şu dallar için de eğitim verilmektedir:

  • POMEM (polis meslek eğitim merkezi)
  • PMYO (polis meslek yüksek okulu)
  • Bekçilik
  • MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi)
  • Spor Lisesi

Besyo Nedir?

Besyo(Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulları) olarak geçmektedir. Türkiye çapında her besyo bölümünün kendine özel bölümleri bulunmakla birlikte, yine kendine özel puanları, seçme yöntemleri vardır. Kimi besyo bölümleri her bölümde açıkken, kimi besyo bölümleri ise sadece seçili bölümlere açıktır. Ayrıca bu bölümler içerisinde bazı alanlarda sporcu seçiminde sadece sporsal özgeçmiş geçerli olmaktadır. Bazı alanlarda ise yine sporcu seçiminde, her spor dalında farklılık gösteren bireysel parkur performansı veya koşu performansı göz önünde bulundurulmaktadır. Bu öğrenci seçim kriterleri ülke çapında her besyo bölümünden bölümüne farklı koşullar içeriyor.

Besyo seçim aşamasında bölümün özelliğine uygun alanda gerekli koşullar hazırlandıktan sonra seçmedeki öğrencilerle tarafsız olarak ilgilenen o okulun besyo yönetimine bağlı hakemler ve öğretmenler resmi bir şekilde orada bulunur. Sonrasında besyo seçimindeki öğrencilerin gerek sporsal özgeçmiş, bireysel parkur veya koşu performansına bağlı olarak öğrenciler puanlamada yer alır.

Besyo kursu antrenörleri, gerek ise beden eğitimi öğretmenlerinin ya da BESYO’da öğretim gören öğrencilerinin özel hazırladığı kursların tamamını içerir. Besyo kelimesinin anlamı: Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek okulu olarak belirtiliyor.

Spor Bilimleri Fakültesi, Besyo Bölümleri spor alanını bilimsel açıdan incelersek;

– Antrenör

– Beden Eğitimi Öğretmeni

– Spor Yöneticisi

– Spor Uzmanı

– Masör

– Analizci

– Kondisyoner

Bu saydığımız alanlar birçok meslek için öğrenci yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Farklı üniversitelerde eğitimini tamamlamış öğrenciler sayesinde spor evrensel ilkelerle bilgiye dayalı bir birim haline getirilmesini sağlamış olur.

Günümüzde birçok üniversitede besyo kursları gelişmiş diğer ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de profesyonel eğitim veriyor. Besyo kurslarının en büyük amaçlarından biri de ülkemizde sporcu sayısını ve spor yapan insan sayısını en ileri seviyeye ulaştırabilmektir.

Besyo Kursları Nasıl Oluşur?

Günümüzde besyo kursları hem devlete bağlı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla hem de özel sektör alanında ayrı ayrı olarak işleyiş göstermektedir. Belirli bir salon, pist  veya açık hava salonlarında gerçekleşen bu kurslar her hafta belirli günler ve belirli saatlerde gerçekleşiyor.

Besyo Kurs İşleyişi Nasıldır?

Öncelikle öğrencinin kendisi için en uygun olan alana yönelmesi gerekir. Bunun için öğrencinin daha önceden altyapısı olmuş olan spor dalları öğrenci için ek bir fırsat yaratır. Öğrenci besyo kursu ile iletişime geçerek kursun sistemini, işleyişini, ödemesi gereken ücreti ve kurs sonunda kişisel performansının ne duruma gelebileceği hakkında konuşur. Sonrasında gerekli antrenman kıyafetlerini alarak ilgili konuma gider. Orada işlemleri tamamladıktan sonra antrenörler ile tanışır ve kurs hakkında yineleyici olarak tekrardan ufak bir sohbet eder. Sonrasında takımda bulunan diğer kişilerle tanışarak antrenmana başlar.

Besyo Kurslarında Atletizm Altyapısı Önemli Mi Ve Atletizm Nedir?

Besyo kursları spora yönelik olduğu için kişide atletizm altyapısının olması da elbette ki çok önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle bu altyapının uzun süre olarak sürmesi kişide besyo için olması gereken avantajı da artırıyor.

Atletizm; yüzyıllardır evrim geçirerek belirli kurallar çerçevesinde onlarca dalı olan bir spor branşıdır. Atletizmde sprint denilen hızlı koşu branşları genellikle antrenmanlarda 30mt ile başlar. Buna nazaran mekik koşuları da bulunuyor. Sonrasında antrenman niteliğini taşıyan parkurlar düzenlenir. Bu parkurlarda 60mt 100mt 140 ve 150mt koşuları tercih edilir.  Tabi ki bu her antrenöre göre değişiklik gösterebilir.

 Atletizm koşu branşlarında 60mt, 100mt, 200mt, 300mt, 400mt ve 800mt olarak giderken, sonrasında 1500mt, 2000mt, 3000mt olarak devam eder. Tabi bunların yanı sıra bazı koşu branşın  engelli koşular da bulunmaktadır. Bunun dışında atmalar branşın ; cirit atma, gülle ve disk atma gibi branşlar da bulunur. Ayrıca atlamalar gibi Branşlarda bulunurken, her branşta kendine özel bir tablosu bulunur ve dereceleri de buna göre düzenlenir. Kısacası atletizm altyapısının olması kişisel olarak gelişimsel olduğu gibi tüm spor dallarına da kanat açmaktadır.

Besyo Parkurları Nasıl Düzenlenir ve Antrenmanlar Nasıl Yapılır?

Besyo parkurları öncelikli olarak kişisel performansa katkı sağlayacak şekilde antrenörler tarafından özenle hazırlıyor. Top sürme, slalom engeller arası geçişler, ufak engeller vb. tarzda ekipmanlar ve sistemler ile devam eder. Koşular, kuvvet antrenmanları, parkur antrenmanları ve daha birçok değişik antrenman yöntemleriyle eğitim sistematik antrenmanlar ile tamamlanmış olur.

Yapılan sınav içeriği hakkında; genel yetenek sınavı başta olmak üzere koşu, branş, esneklik, dayanıklılık ve koordinasyon sınav sisteminde uygulanır. Bu dalların içeriğini besyo yönetimi belirlemektedir. Bu nedenden dolayı sınava girecek adayların bulundukları illerde farklı şekilde sınav programlarıyla karşılaşabilir. Bunun için sınava farklı yerlerde girecek adayların bu durum karşısında  hazırlıklı olmalıdır. Hatta buna uygun antrenman programlarında çalışmalarını gerekir.

Besyo Kurs Öncelikleri, Temel Yapısı Ve Avantajları

Besyo’da öğrenci olmak her şeyden önce saygı gerektiren bir konudur. Yapılan antrenmanlara, o antrenmanda sizler için uğraşan eğitmenlere, antrenmanı yapılan salonu temizleyen görevliye kadar herkese saygılı yaklaşmayla başlamak gerekiyor.  Besyo kursları öğrencilerine bazı programlarda  antrenmanlar yaptırır. Burada ki amaç öğrencilerin üniversitelerin ya da liselerin özel yetenek sınavına hazırlanmasını sağlamaktır. Gerek olarak fiziksel gerek ise mental olarak, kademeli antrenmanlar yapılır. En önemlisi bu aşamadan sonra öğrencilerin yetenek sınavından iyi puan almalarına olanak tanınmış olur.

Bursa Besyo Hazırlık kursu ekibi gibi oldukça başarılı en önemlisi de profesyonel bir besyo kursuna gidilmesi durumunda faydasının olduğu  net bir şekilde görülür. Gerek kurstaki rekabet ortamı, gerekse kurs içerisindeki yardımlaşmalar kişinin sosyalleşmesi açısından da önemli bir rol oynar. Ayrıca kursa gidenler ve gitmeyenler arasında kıyaslama yapıldığında kursa gidenler gerek fiziksel olarak ve mental olarak sınavlara çok daha hazır göründükleri belirlenmiştir. Kursa gitmeden kazanmanın mümkündür fakat özellikle profesyonel bir eğitim alınırsa normalde oluşan avantajınızı üçe veya beşe katlamış olursunuz. Besyo bölümünde okuyan öğrenciler için birtakım araştırma yapacak olursanız, %95’ninin kurs aracılığı ile kazandığını görmüş olursunuz.

Bazı kurslar aylık ücret almayabiliyor. Fakat kazanç sağlamanız halinde belli bir ücret talep eder.  Bazı kurslar aylık kazanç sağlıyor. Bazıları da herhangi bir ücret talep etmeyebiliyor. Bazı kurslar ise belediyeler ya da kaymakamlık destekli olarak çalışıyor. Bu tür kurslar da ücret talep edilmeyebilir. Fakat bu tip kurslar da günümüze ne yazık ki %1 oranındadır.

Üniversiteler Kurs Düzenliyor Mu?

Bazı üniversiteler sınavdan yapılmadan önce parkur tanıtımı amacıyla farklı şeyler yapabilir. Fakat bu tam olarak kurs olarak adlandırılmamalıdır. Çünkü parkurlarını size tanıtıp sizin birkaç kez parkur çalışmanıza müsade ediyor. Fakat bunu belirli bir ücret karşılığında yapıyor.

Sonuç itibari ile beden eğitimi spor yüksek okullarına hazırlanan adaylar bu tarz kurslara gitmeleri önerilir. Uzmanlar bu bur kurslar sayesinde %100 başarılı olacaklarını belirtiyor.

Bursa Besyo Hazırlık Kursu Başarı Oranımız

Küçükçekmece besyo hazırlık kursu başarı oranımız çok yüksektir. Çünkü işimizi biliyoruz ve işimizi en şekilde yapıyoruz. Ayrıca sizlerin kazancı sizlerin mutluluğu bizim için çok önemlidir. Bizi tercih ederek hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Bursa Besyo İletişim

Bursa besyo iletişim kanalları sizlere her türlü konuda yardımcı olmaktadır. Ancak kursların içeriği, parkurlar, kurs saatleri, kursiyerlere kazandırdıkları gibi daha pek çok konuda bilgi almak için iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.  Böylece merak ettiğiniz sorulara en kısa sürede cevap bulabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Bursa besyo kursları iletişim kanallarından biri telefon numarasıdır. Diğer bir deyişle ilgili telefon numarasını arayarak istediğiniz konuda bilgi alma şansınız bulunmaktadır.

Bir diğer iletişim kanalı da besyo kursları için yüzlerce bilginin yer aldığı internet sitesidir. Bu internet sitesinde yer alan iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Ayrıca Mail yolu ile ulaşabileceğiniz gibi Whatsapp için kullanabileceğiniz telefon numarasını da bulabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz her an bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu