Güncel Haberler

Beklenmeyen ÖABT’ye karşı Besyocuların Online Kurs Çözümü!

Beden Eğitimi Öğretmenliği sınavına hazırlanan adaylar 2019 KPSS’ye kadar yapılan tüm sınavlarda sadece Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavlarına katılarak elde edilen p10 puan türü ile tercih yapmaya hak kazanıyorlardı. P10 puan türünün hesaplanmasına; Genel Yetenek Genel Kültür testinden elde edilen başarının %60 oranında etkisi , Eğitim Bilimleri testinden elde edilen başarının ise %40 oranında etkisi bulunuyordu. 2019 KPSS ile birlikte bu süreç değişti.

Bu tarihten itibaren Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanmak isteyen öğretmenlerin Genel Yetenek Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi testine girmesi gerekmektedir. 3 alanda girecekleri testlerden elde edecekleri p121 puanına göre tercih yapmaya hak kazanacaklardır.

P121 puanı hesaplanırken Genel Yetenek Genel Kültür testinin artık %30 oranında etkisi; Eğitim Bilimleri testinin %20 oranında etkisi; ÖABT’nin ise %50 oranında bir etkisi bulunmaktadır. Yani bu öğretmenlerin alana ciddi oranda sıkı bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.


Hal böyle olunca tüm adayların aklında ‘‘ÖABT’ye nasıl hazırlanacağız?’’ sorusu uyanmaya başladı. Sınavın %50’sini etkileyen ÖABT’ye hazırlanırken; alanında uzman bir kadro bulmak, dersaneye ekstra zaman ayırmak, kaliteli sorular bulmak adaylar için hayli zorlu bir süreç olmaya başladı. Bu durumda ise çoğu aday, çözümü online eğitimde buldu. Evlerine dersaneyi getirme avantajını elde edebildikleri gibi; dersleri sürekli tekrar edebilecekleri bir sistemle tüm konuları kalıcı hale getirebilmek de adaylara oldukça cazip geldi.

Tek Uzaktan Eğitim Merkezi ise, şu an online eğitimlerin içerisinde en gözde uzaktan eğitim merkezi. Öğrenci çokluğu, öğretmen kadrosu, bireysel rehberlik hizmeti ve başarı oranları ile bir öğrenci için vazgeçilmez nitelikleri barındıran bir eğitim kurumu.

Siz de alanınıza sağlam bir destek ile hazırlanarak başarı elde etmek istiyorsanız Tek Uzaktan Eğitim Merkezi’nin eğitimlerine bir göz atın deriz. www.tekuzem.com internet sitesinden veya 444 5 835 nolu hatlardan tekuzem eğitim uzmanlarına ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca uzmanlar sizin bilgi birikiminize, unutma ve öğrenme hızınıza, sorumluluklarınıza ve seviyenize göre oldukça faydalı yönlendirmeler de yapmaktadır. Tüm adaylara şimdiden başarılar diler, bu sürecin herkes için verimli ve faydalı geçmesini temenni ederiz.

Detaylı ve ücretsiz bilgi almak için tıklayınız: https://goo.gl/FuQyP7

Şans yanınızda olsun…

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu