Güncel Haberler

Beden Eğitimine Kpss’de Alan Bilgisi Sınavı Geldi

2019’da alan sınavı yapılacak bölümler açıklandı. Bu bölümler arasında Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü de var. Beden Eğitimi Öğretmenliğinde Alan Bilgisi Dersinde Hangi derslerden sorular sorulacak ?

ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin uygulanacağı alanlara, 2 yeni branş daha eklendi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) uygulanacağı alanlara, “İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği” ile “Beden Eğitimi Öğretmenliği” branşları da eklendi.

Beden Eğitiminde Alan Sınavında Hangi Konulardan – Derslerden Sorular Sorulacak ?

Beden Eğitimi Öğretmenliği Alan sınavında adaylara;

  • Antrenman Bilgisi
  • Egzersiz ve Beslenme
  • Anatomik Bilgiler
  • Spor Branşları İle İlgili Sorular (Bireysel ve Takım Sporları)
  • Sağlık ve İlkyardım
  • Egzersiz Fizyolojisi,
  • Spor Psikolojisi, Sosyolojisi
  • Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
  • Çocuk ve Spor vs gibi konulardan-derslerden sorular çıkacaktır.

Beden Eğitimi ÖABT Örnek Sorular GÖRÜNTÜLE

Beden Eğitimine Kpss’de Alan Bilgisi Sınavı Geldi

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM arasında imzalanan protokol kapsamında, ÖSYM tarafından 2019’da yapılacak ÖABT’nin uygulanacağı alanlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, ÖABT, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği ile beden eğitimi öğretmenliği alanlarında yapılacak.

22 Yorum

  1. lanet olsun artık valla hayatımızı kaydırmak için elinizden geleni yaptınız. ben zorla okuyorum hayatım allak bullak ama malesef kimse bunu düşünmüyor neden sadece bu bölümlere alan sınavı geldi ki

  2. Biz atanma umudumuzu yitirip belki birgün mezuniyet yılına göre atama yaparlada atanırız diye beklerken mezun olalı çok olduysa bu işi bırak kardeşim dercesine alan sınavı koyuyorlar. Ama ihtiyaç var gibide öğrenci kaydediyorlar

  3. Zaten yetenekle kazanılmış bir alan öabt vermek ne oluyor yazıklar olsun atama yapamıyoruz bosuna ders calısmayın gelin ücretli 2 kuruşa öğretmenlik yapın diyorsunuz hakkımı helal etmiyorum.

  4. Allah belanızı versin 15 senedir atama bekliyorum zaten bu branşın ataması çok zor ozaman genel kültür genel yeteneği bizden kaldırsınlar yükümüzü iyice ağırlaştırıyorlar hangi derse çalışalım biz bizim bir kapasitemiz var yaaa bu kadarına da pesss diyorum biz zaten özel yeteneğiz sporculuğumuz ön planda bize niye matematik soruyosunuz insanların psikolojisini bozuyosunuz sonrada niye psikopat oldun diyolar G.K G.Y çokkkk bizee ağırrr kaldıramayız bu kadar konuyu yapmayın bu vicdansızlıktır.Neyin peşindesiniz.Sizi Allaha bırakıyorum

      1. İnsanları tanımadan, ne zaman mezun olduğunu bilmeden, neler yaşadığını görmeden böyle saygısızca yorum yapabilme cüretini kendinizde nasıl bulabildiğiniz konusunda şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Şu an benim elimde besyoya dair tek bir şey yok. Bu durum ile öğretmen olup olamamayı ölçüyor olmanız acınası gösteriyor sizi buradan bakınca.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu