Antrenörlük Kursları ve Hakemlik Kursları

Ankara’da 1. Kademe Yüzme Antrenörlük Kursu

1. KADEME YARDIMCI YÜZME ANTRENÖRÜ YETİŞTİRME KURSU 17 – 27 ARALIK 2018TARİHLERİ ARASINDA ANKARA İLİNDE YAPILACAKTIR.

Kursa başvuracak adaylar mayo, havlu, terlik, bone vb. malzemeleri ile  Pazartesi  günü saat 08:30’da ÜMİTKÖY ÇAYYOLU SPOR KOMPLEKSİ’nde hazır bulunacaklardır.

Kursa kabul edilecek adayların seçimi saat 08:30 da başlayacaktır.  4 tekniğin 100 m karışık yüzerek gösterilmesi kuralına göre yapılacaktır.

Seçme sırasında adaylara her yüzme tekniğinden, çıkış ve dönüşlerden 0 ile 5 puan arasında puan verilecektir. Bu puanlamada bir adayın alabileceği en yüksek puan 30, en düşük puan 0’ dır. Seçme sonucunda adaylar en yüksek puan alandan en düşük puan alana doğru sıralanacak ve 18 puanın altında alan adaylar kursa kabul edilmeyecektir.

Adayların puanları arasında eşitlik olması durumunda adayın, eğitim düzeyi, sporcu geçmişi… gibi nitelikleri seçim kriteri olarak dikkate alınacaktır. Kursa kabul edilecek adayların listesi aynı gün seçme bitiminde yayımlanacak ve derslere saat 14.00’te başlanacaktır.

Kurs sırasında havuz içi uygulamalar yapılacağından, adayların bu uygulamayı kaldıracak düzeyde antrenmanlı olmaları gerekmektedir.

Seçilme hakkını elde eden aday sayısının 40’ ın altında olması durumunda kurs iptal edilecektir.

Kurs konusunda her türlü karar alma ve değişikliğe gitme yetkisi Türkiye Yüzme Federasyonu’na aittir

Kursa katılacaklarda aranan şartlar ve istenen belgeler ekte düzenlenmiştir. Kursa kabul edilen adaylar, ilgili belgeleri aynı gün ilk toplantıda ( 14.30’da )kurs yöneticisine şeffaf poşet dosya içerisinde EKSİKSİZ ataçlı bir şekilde teslim edeceklerdir.

ADAYLARIN DİKKATİNE ;

  • Kurs ücreti 1.200 tl’dir. SPOR FEDERASYONLARI ÖDEMELERİ olarak yatırılacaktır. Kurs ön kayıt başvurusu 26 Kasım – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
  • Başvurular belirtilen tarihler arasında E-DEVLET’ten ( Spor Bilgi Sistemi ) yapılacaktır.
  • İzlenecek Yol : Spor Elemanı , Kurs Başvurusu şeklinde olacaktır. Başvuru süresinden sonra yapılacak başvurular kabul edilemeyecektir.
  • Başvurularda adayların TÜM BELGELERİNİ sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belge yüklemediğinde oluşabilecek tüm sorumluluk adaylara aittir.
  • Kurs seçmesinde başarılı olan adaylar, ücretlerini kurs seçme sonrası  yatıracaklardır.
  • Adaylar E_DEVLET üzerinden yaptıkları başvurunun sonunda verilen ‘’REFERANS KODU yada TC Kimlik numarası’’ ile Garanti Bankası “ ( 1.adım Abone/Fatura, 2. Adım Sigorta ve Özel firma ödemeleri, 3. Adım SPOR FEDERASYONLARI ÖDEMELERİ )” bölümüne  ücreti yatırılacaktır.
  • Yüzme branşında milli sporcu olduğunu belgelemiş antrenör adayları seçmeden muaf tutulacaktır.      (17 ARALIK 2018 saat 08:30 da millilik belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir.)
  • Sınav sonucuna itirazlar, kazanan listesi açıklandıktan sonra ki 20 dakika içinde kabul edilecektir. Daha sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.
  • Kursa katılımı kesinleşen adaylar sistemden yaptıkları başvuru haricinde evraklarının birer örneklerini kursun ilk günü teslim etmeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ DUYURU ;

Bütünleme sınavına girecek adaylar belirtilen saatlerde bütünleme sınavlarına gireceklerdir. Yanlarında, başarısız olduğu kursun sınav sonuçlarını ibraz etmek zorundadırlar. Verilere ( www.tyf.gov.tr ) veya  (arşiv@tyf.gov.tr)  sitesinden ulaşabilirler.

Kurs konusunda  her türlü karar alma ve değişikliğe gitme yetkisi Türkiye Yüzme Federasyonu’na aittir.

Bütünleme Sınavı saat bilgileri ;

20 Aralık Perşembe saat 08.30 Teknik Taktik

20 Aralık Perşembe saat 19.30 Özel Antrenman Bilgisi

21 Aralık Cuma saat 08.30 Suda Cankurtarma ve İlk yardım , 13.30 Oyun Kuralları

22 Aralık Cumartesi saat 09:00 Spor Anatomisi, 13.30 Spor Fizyolojisi, 17.30 Sporcu Sağlığı

23 Aralık Pazar saat 09:00 Spor ve Beslenme, 13.30 Psikomotor Gelişim

24 Aralık Pazartesi saat 09:00 Genel Antrenman Bilgisi

25 Aralık Salı 10.30 Yetenek Seçimi ve İlkeleri, 13.30 Sporda Yön. Org. Ve Mevzuat, 15.30 Sporda Öğr. Yönt.

19.30 Sporda Ölçme ve Değerlendirme

26 Aralık Çarşamba 09:00 Beceri Öğrenimi, 13.30 Spor Psikolojisi                                                                                                                                

Birden fazla dersin bütünleme sınavına girecek adaylar kursun son günü (27 Aralık Perşembe ) 13.00’te ders salonunda bulunmaları gerekmektedir.

ADRES:

Çayyolu Spor Kompleksi

 Koru Mahallesi, 2647. Sokak, Ankaralılar Cd. no:1, 06810 Çankaya/Ankara

KATILACAKLARDA ARANILAN ŞARTLAR

a)En az Lise ve dengi okuldan mezun olmak,(bütün kademeler için geçerli olup, Milli sporcularda tahsil şartı aranmaz)onaylı millilik belgesini ibra etmek zorunludur.

  1. b) 18 yaşını doldurmuş olmak,
  2. c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malül olmamak.
  3. d) Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis; 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tecil edilmiş olsa dahi ceza almamış olmak,
  4. e) Sporla ilgili her türlü disiplin ve ceza düzenlemeleri ve Federasyon Disiplin Talimatı kapsamında son üç yıl içinde bir defada 6 ay ve daha fazla ve/veya toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak,
  5. f) Kurslara başvurunun fazla olması halinde ilgili spor dalında milli olmak, üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumları ile diğer üniversite ve yüksekokullardan mezun olmak, yabancı dil bildiğini belgelemek veya en az 5 yıl lisanslı yüzücü olmak katılım için öncelik sebebidir
YARDIMCI ANTRENÖR YETİŞTİRME KURSLARINA KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER
  1. 4 adet vesikalık Fotoğraf (4,5×6 cm, orijinal fotoğraf, ön cepheden çekim) renkli çoğaltma fotoğraflar ve küçük ebattaki fotoğraflar kabul edilmeyecektir. 4 fotoğrafında aynı olması gerekmektedir. ( fotoğraf arkasına isim soy ad yazılması gerekmektedir. )
  2. Diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli sureti – Spor Genel Müdürlüğü ilgili birimler -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri, çalıştığı resmi kurumlar veya noterce tasdik edilecektir). Üniversite öğrencileri için ÖĞRENCİ BELGESİ.(aslı).
  3. Savcılık iyi hal kâğıdı ( Borkodlu/ıslak imzalı ) RESMİ KURUMA VERİLMEK ÜZERE ALINACAKTIR.
  4. Sağlık raporu (aile hekiminden – devlet hastanesinden- özel klinikten) – (aslı)
  5. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden cezaları olmadığına dair yazı
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  7. İkametgâh Belgesi (aslı)
  8. Kurs ücret dekontunun aslı
  • Kurs konusunda her türlü karar alma ve değişikliğe gitme yetkisi Türkiye Yüzme Federasyonu’na aittir ve kurs Türkiye Yüzme Federasyonu Antrenör Eğitim Talimatı’na göre yürütülecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu