Besyo Yetenek Sınavları

2024 Amasya Üniversitesi BESYO Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Amasya Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Amasya Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Amasya Üniversitesi Besyo, Amasya besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Amasya Besyo Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu

Amasya Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Amasya Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi 24 Temmuz – 11 Ağustos 2023 (23.59)
Yetenek Sınavı Tarihi 15-19 Ağustos
Sonuçların Açıklanması
Amasya  Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 Amasya Besyo KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Amasya  Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
AMASYA BESYO ONLİNE BAŞVURU YAP

2022 Amasya Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Amasya Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
2022 AMASYA ÜNİVERSİTESİ YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Amasya Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 20 Temmuz -2 Ağustos 2022 (güncel)
Yetenek Sınavı 5-6 Ağustos 2022 (güncel)
Sonuçların Açıklanması
2022 AMASYA ÜNİVERSİTESİ SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

AMASYA BESYO BEDEN EĞİTİMİ ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

1. T.C. veya K.K.T.C. uyruklu olmak.

2. Beden Eğitimi ve Spor bölümüne ön kayıt için (Milli sporcular ve engelli adaylar dahil) 2022-Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Y-TYT puan türünde en düşük 800.000. başarı sırasına sahip olmak (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır)

3. Özel Yetenek Sınavına girmesinde sakınca yaratacak herhangi bir sağlık ve fiziksel engeli bulunmamak.

4. Başvuru tarihinde bir ortaöğretim kurumundan mezun veya mezun olabilir durumda olmak. (Kesin kayıt tarihlerinde mezuniyet durum belgesinin aslını beyan etmeyen aday kesin kayıt hakkını kaybeder).

5. Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış olmak.

6. Spor Lisesi mezunları ile liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olanların, mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı veya onaylı fotokopisi istenecektir. Bu belgeler için “Yerleştirmeye esas olacak puan hesaplanmasında, aday aynı alandan geliyorsa “30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim
kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için uygulanmayacaktır” ibaresine istinaden Yerleştirmeye esas olacak puan hesaplaması için diploma ya da kurumdan alınan mezuniyet belgelerinde mutlaka “gün ay yıl“ içeren belgenin ibrazı gerekmektedir.

7. Adayların engelli kontenjanından başvuru yapabilmeleri için herhangi bir branşta gerçekleştirilmiş olan Paralimpik veya Deafolimpik, Dünya, Avrupa şampiyonası veya Paralimpik veya Deafolimpik oyunlarda müsabık olarak yer almış olmaları veya Paralimpik / Deafolimpik Milli takımlarda yer alarak müsabakalara katılmış olmaları gerekmektedir. Başvuru koşullarını taşıyan engelli adayların müsabakalara katıldıklarını belgelemeleri ve başvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

8. Adayların engelli aday kontenjanından başvurabilmeleri için engelli olduklarını ve engel düzeylerini “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri ve başvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

9. Engelli adaylardan engel oranı %40 ve üzerinde olanlar engelli kontenjanına başvuru yapabileceklerdir.

10. Tüm engelli adaylar, sadece engelli kontenjanı kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

11. Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına, Yükseköğretim Kurulu’nun Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esasları ile Üniversitemiz Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergesi uyarınca başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecektir.

12. Başvurular online olarak yapılacaktır. Posta veya şahsen başvurular dikkate alınmayacaktır. Online başvurular 20 Temmuz- 27 Temmuz 2022 tarihleri arasında kayit.amasya.edu.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

13. Online başvurunun geçerli olabilmesi için başvuru sisteminde istenen belgelerin eksiksiz ve belirtilen kurallara uygun olarak yüklenmesi gerekmektedir. Online
başvuru tarihileri içerisinde adayların başvurularının onaylandığı veya reddedildiği bilgisini başvuru sistemi ve sisteme tanıttığı e-posta adresi üzerinde kontrol etmesi gerekmektedir. İstenilen belgelerin doğru ve eksiksiz yüklenmesi sorumluluğu ilgili başvuru tarihleri arasında adaya aittir.

14. Başvurularda kullanılacak cihazların işletim sistemlerinden kaynaklanabilecek olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için cep telefonu, tablet vb. mobil iletişim cihazları yerine, başvuruların bilgisayar aracılığı ile gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

15. Adaylar online başvurular esnasında ve kayıt işlemleri sürecinde iletişim kanalı olarak, kendilerine ait bir mobil telefon numarasını ve e-posta adresini sisteme tanıtacaklardır. Sisteme tanıtılan mobil telefon numarasına ve e-posta adresine yapılacak olan bildirimler resmi tebliğ niteliği taşıyacak olduğundan, adaylara
başka herhangi bir iletişim kanalından bireysel bilgilendirme yapılmayacaktır. Bu nedenle, kayıt esnasında sisteme tanıtılmış olan mobil telefon numarası ve e-posta adresinin aktif olması ve öğretmenine, antrenörüne, arkadaşına vb. değil, ADAYIN KENDİSİNE AİT olması gerekmektedir.

16. Sınav başvurularının eleme oluşturacak yeterli sayıya ulaşamaması durumunda, sınav komisyonu sınav başvuru ve özel yetenek sınavı tarihlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

2021 Amasya Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Ön Kayıt/Başvuru Tarihleri

  • Ön kayıt ve başvuru işlemleri 05-11 Ağustos 2021 tarihlerinde, online olarak yapılacaktır.
  • Sınav Tarihi 16-19 Ağustos 2021
  • Ön Kayıt/Başvuru Ön kayıt ve başvurular kayit.amasya.edu.tr web adresinden online olarak kabul edilecektir.

Beden Eğitimi ve Spor bölümüne ön kayıt için (Milli sporcular ve engelli adaylar dahil) 2021-Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Y-TYT puan türü veya TYT puan türünde
en düşük 800.000. başarı sırasına sahip olmak (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır).

2021 AMASYA BESYO SPOR BİLİMLERİ YETENEK SINAVI KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

  • 1. TYT sonuç belgesi
  • 2. Lise Diploması ya da Mezuniyet Belgesinin aslı
  • 3. T.C Kimlik Kartı veya Nüfus Cüzdanının onaylı sureti
  • 4. Erkek adayların bağlı bulunduğu askerlik şubelerinden askerlikle ilgili kayıtlarında sakınca olmadığına dair belge
  • 5. 6 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5 x 6 ebadında vesikalık fotoğraf).
  • 6. Yataklı resmi veya özel hastanelerden “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına Kayıt Yaptırmasında Sağlık Açısından Herhangi Bir Sakınca
    Bulunmamaktadır” ibaresinin yer aldığı heyet raporu.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu