2018 Besyo Yetenek Sınavları

Afyon Kocatepe Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı

SINAV TARİHİ
13 – 17 Ağustos 2018

KOORDİNASYON PARKUR SINAVI KURS TARİHLERİ 23 Temmuz-12 Agustos 2018

SINAV BAŞLAMA SAATİ 08.30

Ön kayıt için gerekli belgeler
1. Başvuru dilekçesi (Form dilekçe ön kayıt sırasında adaylara verilecektir)
2. 2018 YKS Sınav Sonuç Belgesi
3. Alan/Bölüm/Kol yazılı olan Mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (2018 yılında mezun olacak adaylar için Alan/Bölüm/Kol yazılı öğrenim belgesi). Alandan gelen adaylar içinde 30.03.2012 tarihinden önce okula kayıt yaptırmış olanlar, okula kayıt tarihlerini belgelemek zorundadır.
4. Engelli adaylar için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm spektrum bozuklukları, Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) engel durumlarını belirten son bir yıl içerisinde aldıkları “Engelli Sağlık Kurulu Raporu”
5. Milli Sporcular için ilgili federasyonlardan aldıkları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış (resmi onaylı; kaşe ve imzalı) A, B, C sınıfı Millilik Belgesi (son beş yıl içinde milli oldukları müsabakaların yer ve tarihleri belirtilmiş olan-belgenin aslı). K.K.T.C. ve yabancı uyruklu adayların millilik belgeleri geçerli değildir.
6. Fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (TC Kimlik numarası tespit edilerek geri verilir).
7. Sağlık Kurumlarından (Üniversite, Devlet, Sağlık Ocakları vb gibi…) alınacak “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavlarına girmesinde bir sakınca yoktur” ibareli sağlık raporu (tek doktor imzalı belgeler de kabul edilir)
8. Antrenörülük bölümüne başvuru için, başvurduğu branşta en az 4 yıllık sporcu özgeçmiş belgesi (Tablo 2).
NOT: İstenen belgelerin asıllarını getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacağı gibi, belgelerle ilgili tutarsızlık veya evrakta sahtecilik yapılması durumunda adayların haklarında kanuni işlem yapılır. Kayıt esnasında fotoğraf çekimi yapılacağı için posta ile ya da başkası aracılığıyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu