Formasyon Duyuruları

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ ALIMI DUYURUSU

BAŞVURU İŞLEMLERİ (ONLİNE): 02-06 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak.

  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ayrılacak kontenjan 200 olarak belirlenmiştir. Toplam kontenjanın %75’i (150) Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi son sınıf öğrencilerine ve mezunlarına, %25’i (50) ise diğer üniversite mezunlarına tahsis edilmiştir.
  2. Başvuruda bulunacak adayların genel akademik not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2, 100 üzerinden ise en az 60 olması gerekmektedir.
  3. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı; Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Matematik, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Çocuk Gelişimi bölümleri/programları için açılacak olup bu bölümler/programlar dışında başvurular kabul edilmeyecektir.
  4. İlgili bölüme/programa başvuru sayısı 4’ün altında olması halinde o bölüm/program için öğrenci alınmayacaktır.
  5. Alanlara göre belirlenecek kontenjan; üniversitemizin fizikî kapasitesi, öğretim elemanı sayısı, altyapı olanakları ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın alanlara göre öğretmen ihtiyacı ve ön kayıt başvurusu yapan adayların alanlarına göre sayıları dikkate alınarak Pedagojik Formasyon Birimi tarafından belirlenecektir.
  6. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için belirlenen kontenjanın tamamında yetersiz başvuru olması halinde; kullandırılamayan kontenjanın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve mezunları lehine değerlendirilmek üzere yeniden planlanması Pedagojik Formasyon Birimi tarafından yapılacaktır.
  7. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar için oluşturulacak liste ilanında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı katkı payı ücreti ve banka bilgileri paylaşılacaktır.

8. Online Başvuru Linki 30.08.2019 Cuma günü formasyon.ahievran.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

Diğer ayrıntılar için BURAYA

DİĞER FORMASYON DUYURULARI İÇİN BURAYA

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu