2019 Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavları

Elazığ Fırat Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı 2019 – 2020

Elazığ Fırat Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı 2019 – 2020 Kılavuzu Açıklandı

Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 22-Temmuz – 02 Ağustos 2019 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) WEB sayfası (https://sb.firat.edu.tr/) üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

ÖN KAYIT ŞARTLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI
1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak,
2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
3. 2018 yılı ve 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Temel Yetenek Puanı (TYT) Spor Lisesi çıkışlı, Milli sporcular ve diğer bölüm öğrencileri için en az 150.00 puan almış olması gerekir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlik Bölümü için ise en az 180 puan almış olmak şartı aranır (Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlik Bölümü için ÖSYM tarafından başvurular sonrası herhangi bir zorunlu bilgilendirme gelmesi halinde ÖSYM’nin direktifleri dikkate alınır).
4. YKS sınavı TYT puanları ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra başvuru yapan “Spor Lisesi çıkışlı, Milli sporcular ve diğer bölüm öğrencileri en az 150.00 puan, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlik Bölümü 180 puan almış olmak” şartını sağlayıp sağlamadıkları belirlenecek ve adayların TYT puanları sınav programımız ile ÖSYM’den çekilecek ve adaylardan belirtilen sınav puan şartlarını taşıyıp taşımadıkları değerlendirildikten sonra sisteme dâhil edilecektir.
5. Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış ve/veya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünden 6 aydan fazla disiplin cezası almamış olmak.
6. Sağlık raporu (Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Bölümlerde verilen uygulamalı ve teorik eğitimöğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, kronik hastalığı, konuşma ve fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler. Bu nedenle kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan işitme, görme, konuşma ve herhangi bir fiziksel yetersizliği olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık heyeti raporu, istenecektir).
7. Engelli adaylar 2019 yılı TYT puanı en az 100 puan ve üzerinde olan adaylar başvuru yapabilirler. Engelli adayların “Engelli Sağlık Kurulu” Raporu belgesi almaları zorunludur. Engelli adaylar kılavuzda belirtilen formül kullanılmadan kendi aralarında yapılacak ayrı bir değerlendirme sınavı sonunda belirlenecektir. Sporcu lisansına sahip engelli adaylar, lisanslı spor yaptıkları yıllara göre (belgelemek
şartıyla) komisyon tarafından değerlendirilecektir. Engelli adayların, yükseköğretim programları ile ilgili tercihlerini belirlerken başarılı olabilmeleri için, engel durumlarını dikkate almaları yararlarına olacaktır. Engelli adayların, yükseköğretim programları tercihlerini belirlerken üniversitelerin engelliler ile ilgili birimlerinden yükseköğretim programları konusunda bilgi almaları yararlarına olacaktır
8. 2019 YKS’de Merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan
adaylar da bu sınava başvurabilirler.
9. 2018-ÖSYS’de bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları (OBP) ile ilgili katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjanlı programları için de geçerlidir. Sınavsız geçiş ile Meslek Yüksekokulları veya Açık Öğretimin kontenjanı bulunmayan programlarına 2018-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

2 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu