Güncel Haberler

240.000 Sıralamaya Girmek Ne Kadar Zor ?

Bilindiği gibi tüm öğretmenlik bölümlerinde olduğu gibi Beden Eğitimi öğretmenliği için de 240.000 sıralama barajı getirildi. Öğretmenlikler arasında en fazla etkiyi Yetenek Sınavları ile öğrenci alan Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel sanatlar oldu. Çünkü diğer öğretmenlik bölümleri 2. sınav puan türleriyle (YKS) alım yapacak. Örneğin 2. sınavda Sözel puan türü ile alan öğretmenlik bölümü için sadece sözel sınavına girenler arasında 240.000 sıralamaya girmek nispeten kolay olacaktır.

Yetenek sınavları ile alan bölümler TYT sınavı ile öğrenci alacağından ve TYT sınavına ise öğretmenlik düşünsün düşünmesin üniversite düşünen tüm adaylar girmek zorunda olduğundan ve tek TYT puan türü olacağından 240.000 sıralamaya girmek için olası rakiplerin sayısı çok daha fazla olacak. Bu durumdan dolayı Beden Eğitimi öğretmenliği adaylarının dezavantajlı durumda olacağını düşünüyoruz.

240.000 Sıralamaya Girmek Ne Kadar Zor ?

Beden Eğitimi öğretmenliği isteyen adaylar aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmenliğinin belkide varlığından bile haberdar olmayan adaylarla Beden Eğitimi Öğretmeni olmak için yarışmak durumunda kalacak.

Baraj getirilmesini haklı bulan adayların da sayısı azımsanacak kadar değil. Fakat şunu da bildirmek isteriz ki TYT sınavında tek tip puan türü olacak. Bu da aslında Beden Eğitimi öğretmenliği isteyen herkesin durumunu etkileyecek.

Beden Eğitimi öğretmenliği için 240.000 barajının gelmesi bir çok açıdan sıkıntı doğuracaktır ki bir çok Üniversitenin kontenjanı boş kalacaktır. İyi puan alanlar nispeten daha iyi üniversitelerde şansını deneyecekler ve başvuru sayısı az olduğundan kazanacaklar. Bir çok üniversite ise belki de öğretmenlik bölümüne başvuru alamayacak.

Bir sonraki yazımız da 240.000 e girmek için neler yapmanız gerektiğini yazacağız. 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu