Güncel Haberler

2020 Burs Kaç Tl ? İlk Burs Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burs/krediye ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldığını açıkladı. Üniversite öğrencilerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020’de burs/kredi miktarının 500 liradan 550 liraya çıkacağını belirtti. Burs/kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödenecek.

KYK BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.İlk Burs-Kredi Ödemesi kasım ayında 2 aylık olarak yapılacaktır. Diğer aylarda ise bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

  • 0 olanlar için ödeme günü her ayın 6’sı , kimlik numarasının son hanesi
  • 2 olanlara ödemeler ayın 7’sinde,
  • 4 olanlara ayın 8’inde,
  • 6 olanlara ayın 9’unda ve
  • kimlik numarası  8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10’unda yapılacak.

KYK burs ve kredi ücretleri, T.C. kimlik numarası sıfır ile bitenler ayın altısında, ikiyle bitenler ayın yedisinde, dörtle bitenler ayın sekizinde, altıyla bitenler ayın dokuzunda, sekizle bitenler ayında onunda burs ve kredilerini çekebilecek. Ücretler genellikle, 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu