Güncel Haberler

2018 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Lİise Mezunu Personel Alım Başvurusu

2018 yılı itibariyle EmniyetGenel Müdürlüğü bünyesine 27 personel daha ekleyecek. Daha önceki dönemde kadrosuna 31 kişiyi dahil eden Emniyet Genel Müdürlüğü, pesonel alımı için düğmeye bastı. Peki EGM personel alımı hangi illerde yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü alımı için KPSS şartı var mı? İşte başvuracakların merak ettiği o detaylar…

EGM PERSONEL ALIMI KPSS ŞARTI VAR MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek olan alımlarda lise mezunu ve KPSS 2016 P94’den puanına sahip olma kriterleri aranacak.

ALIM HANGİ İLLERDE OLACAK?

Bayburt
Diyarbakır
Hakkari
Tunceli
Şırnak
Van

BAŞVURU NEREYE NASIL YAPILACAK? BAŞVURU TARİHİ

Adaylar yapılacak olan sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılmak amacıyla;

a) Kimlik belgesi,

b) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

d) KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği ile birlikte bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. Başvurular 08/01/2018 – 12/01/2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAK?

2016 yılı KPSS-P94 puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.
Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecektir.

Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınav adayların;

a) Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü,
c) Genel yetenek ve genel kültürü,
ç) Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
d) Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek
gerçekleştirilecektir.

kaynak: haber7

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu