Yüzme Federasyonu’ndan Duyuru: 3. Kademe Antrenör Yetiştirme Kursu Ankara’da Düzenlenecek
Türkiye Yüzme Federasyonu, 18-22 Ağustos 2025 tarihleri arasında Ankara’da 3. Kademe Yüzme Antrenörü Yetiştirme Kursu düzenleyeceğini açıkladı. Başvurular, 13-15 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak.
Türkiye Yüzme Federasyonu, antrenör eğitim programları kapsamında yeni bir kurs duyurusu yayımladı. 18-22 Ağustos 2025 tarihlerinde Ankara Ümitköy Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek olan 3. Kademe Yüzme Antrenörü Yetiştirme Kursu için başvuru ve katılım detayları belli oldu.
Federasyon Kurs Duyurularını Kaçırmayın!
Federasyonlara ait kurs duyuruları bu Telegram kanalında otomatik olarak paylaşılmaktadır. Anında haberdar olmak için kanalımıza katılın.
Katılım Şartları Nelerdir?
Kursa katılmak isteyen antrenör adaylarının aşağıdaki şartlardan birini karşılaması gerekmektedir:
- e-Devlet Spor Bilgi Sistemi üzerinden yaptıkları 3. Kademe yüzme denklik başvurusunun SEDB tarafından onaylanmış olması,
- Veya 3. Kademe Temel Eğitim Sınavını başarıyla tamamlamış olmaları. (Bu adayların 2. Kademe Antrenörlük Belgesi üzerinden en az 2 yıl geçmiş olması ve bu süreçte en az 2 seminere katılmış olmaları zorunludur).
Ayrıca adayların görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması gerekmektedir.
Başvuru, Kontenjan ve Ödeme Süreci
- Başvuru Tarihleri: 13 Ağustos (13:30) – 15 Ağustos 2025
- Başvuru Yeri: e-Devlet Kapısı / Spor Bilgi Sistemi
- Kontenjan: Kurs kontenjanı 50 kişi ile sınırlıdır. Sistem üzerinden 100 kişilik başvuru alınacak ve Antrenör Eğitim Talimatı’na göre puan sıralamasıyla (15 kişi Temel Eğitim, 35 kişi Denklik) asil liste oluşturulacaktır.
- Önemli Not: Başvuru yapmak, kursa kabul anlamına gelmemektedir. Adayların başvuru durumlarını e-Devlet üzerinden kontrol etmeleri ve “ASİL ONAY VAR” ibaresini görmeleri gerekmektedir.
Kurs Ücretleri:
- Denklik ile Katılanlar: 2.000 TL
- Temel Eğitimden Katılanlar: 20.000 TL
Ödemeler, e-posta ile gönderilen referans numarasıyla Garanti Bankası şubeleri veya internet bankacılığı üzerinden “Spor Federasyonları Ödemesi” ekranından yapılmalıdır. IBAN’a yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.
Bütünlemeye Katılacak Adaylar İçin Bilgilendirme
Bütünleme sınavına girecek adaylar için süreç farklılık göstermektedir:
- 1 Temmuz 2023 Sonrası Başarısız Olanlar: Başvurularını e-Devlet Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapacaklardır. Bütünleme ücreti 3.000 TL‘dir ve referans kodu ile Garanti Bankası’na yatırılmalıdır.
- 1 Temmuz 2023 Öncesi Başarısız Olanlar: Sistemsel sorun nedeniyle başvuru yapmayacaklardır. 3.000 TL‘lik bütünleme ücretini, duyuruda belirtilen IBAN adresine “BÜTÜNLEME ÜCRETİ” açıklamasıyla yatırmaları gerekmektedir. Bu adayların, başarısız oldukları kursun sınav sonuçları ve dekontunu fiziki olarak ibraz etmeleri zorunludur.
Tüm bütünleme adaylarının, başarısız oldukları dersin eğitimine katılmaları zorunludur, aksi takdirde sınava alınmayacaklardır.





