Besyo Güncel Haberler

Sporda Dinlenmenin Önemi

Antrenman için çok önemli olan unsurlar var. Bu unsurlardan bazıları ısınma, soğuma, düzenli beslenme ve dinlenmedir. Kaslar çalışırken değil dinlenirken gelişir.

Çok güzel bir antrenman geçirdiniz çok verimli olduğunu düşünüyorsunuz. Ama bir sonraki antrenman saati geldiğinde kendinizi halsiz ve yorgun hissediyorsunuz. Bunun en önemli sebeplerinden biri yeteri kadar dinlenememenizdir, veya doğru dinlenememenizdir.

Yaptıgınız antrenmanın size faydalı olabilmesi için vücudunuza gerekli dinlenme ortamanı sağlamasınız aksi taktirde  yaptığınız antrenmanın çok faydası olmayacaktır.

Dinlenme sürecini yapılan antrenmanın vucuda yedirilmesi ve bir sonraki antremana hazırlanma süreci olarak görebilirsiniz. Zaten bir sonraki antrenmana vucut hazırlanamaz ise yapacağınız antrenmanın size faydası olmayacaktır veya çok az olacaktır.

İyi bir dinlenme için  olmazsa olmaz şeylerden birisi UYKU dur. Günde ortalama 7 saat boyunca kaliteli bir uyku geçirmeniz size dinlenme açısından çok fayda sağlayacaktır. İyi bir uyku için uyumadan bir kaç saat önce yediklerinize içtiklerinize dikkat etmelisiniz. Ağır ve sizi rahatsız edecek şeylerden uzak durmalısınız.

Ayrıca dinlenme aşamasındaki beslenmeniz de dinleme sürecini olumlu etkilecektir. Sporcuysanız, besyo sınavlarına hazırlanıyorsanız atlamamanız gereken en önemli şeylerden biri de dinlenmedir. Bunu asla unutmayın.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu