Formasyon Duyuruları

2024 Gaziantep Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Gaziantep Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? Gaziantep Üniversitesi formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2024 Gaziantep Üniversitesi formasyon, Gaziantep pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2024 Gaziantep Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Gaziantep Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 60
BAŞVURU TARİHİ 02-13 Ağustos 2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 16 Ağustos 2022
KAYIT TARİHİ 17-23 Ağustos 2022
FORMASYON ÜCRETİ 4102,50 TL *2 (8205TL)
Gaziantep Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2023 FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Gaziantep Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2023 FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

Öğretmenlik Uygulaması dersinin uygulama süreci, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardan üzerinize atanan uygulama öğretmeninin ders programına ve uygunluk takvimine bağlı olarak düzenlenecektir.

Gaziantep Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ile ilgili olarak edinebileceğiniz her türlü güncel bilgi, açıklama, ders programları, sınav takvimi ve değişikliklere Gaziantep Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon İnternet sayfasından ulaşabilirsiniz. Programa kaydolmayı düşünen adayların önemli tarihleri kaçırmaması için yoğun sıklıkla sayfayı ziyaret etmeleri ve güncel duyuruları sürekli takip etmeleri önerilmektedir.

Öğretmenlik Uygulamaları dersinden muafiyet söz konusu değildir. Ders muafiyetleri ile ilgili duyurular İnternet sayfamızdan takip edilmelidir.

Muaf sayılan derslerin ücreti iade edilmez.

Derslere Devam Zorunluluğu

  1. Programdaki dersler, sınavlar, eğitim-öğretimle ilgili işlemlerde Gaziantep Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ile Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri uygulanır.
  2. Dönem sonunda ortalaması AA, BA, BB, CB ve CC olan öğrenciler, o dersten başarılı olmuş sayılırlar, ortalamaları DC ve altında olanlar ise dersten kalmış sayılırlar.
  3. İlgili yönetmelik doğrultusunda, teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devam edilmesi zorunludur. Sağlık raporu devam yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Devamsızlık yapmış öğrenciler, sınavlara (vize, final, bütünleme, tek ders) alınmaz.

Bu takvim Nizip Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı için geçerli değildir. İlgili fakültede sertifika programının açılıp açılmayacağı, genel süreç ve diğer tüm konular ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, Nizip Eğitim Fakültesi ile iletişime geçmeleri önemle rica olunur.

2022 Gaziantep Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Gaziantep Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 60
BAŞVURU TARİHİ 08-21 Ağustos 2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 22 Ağustos 2022
KAYIT TARİHİ 23-25 Ağustos 2022
FORMASYON ÜCRETİ 2.505 TL *2
Gaziantep Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Gaziantep Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

AÇIKLAMALAR

  1. Bir yarıyılda Öğretmenlik Uygulaması dersi dâhil olmak üzere toplamda 5 ders alınacak olup dersler Pazartesi günleri saat 13.00’da başlayacak ve yüz yüze olarak verilecektir.
  2. Öğretmenlik Uygulaması dersi MEB’e bağlı okullarda uygulama öğretmeninin ders programına göre düzenlenecektir.
  3. Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ile ilgili her türlü güncel bilgi, açıklama, ders programları, sınav programları ve değişikliklere Gaziantep Eğitim Fakültesi web adresinden ulaşılabilir.
  4. Ders muafiyet başvuruları, Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından yayınlanan “Gaziantep Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Yönergesi ile Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ile Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliği” doğrultusunda değerlendirilecektir. Bu kapsamda Öğretmenlik Uygulaması dersinden muafiyet söz konusu değildir. Ders muafiyetleri ile ilgili duyurular web adresimizden takip edilmelidir.
  5. Muaf sayılan dersler için ücret iadesi yapılmayacaktır.

Derslere Devam Zorunluluğu

  1. Programdaki dersler, sınavlar, eğitim-öğretimle ilgili işlemlerde Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ile Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliği’nin hükümleri uygulanır.
  2. Dönem sonunda ortalaması AA, BA, BB, CB, CC olan öğrenciler o dersten başarılı olmuş kabul edilir, ortalaması DC ve altında olanlar ise dersten kalmış sayılırlar.
  3. İlgili yönetmelik doğrultusunda, teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devam edilmesi zorunludur. Sağlık raporu devam yükümlülüğünü kaldırmaz. Devamsızlık yapan öğrenciler sınavlara (Vize/Final/Bütünleme/Tek Ders) alınmaz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu