Besyo Güncel Haberler

Bir Aday Kaç Üniversitenin Yetenek Sınavına Girebilir ?

Her yıl olduğu gibi bu yılda binlerde aday Besyolu olabilmek için kıyasıya bir yarışa başladı. Bu yarışlarda avantajlı olmanın bir çok yolu var tabi. Fakat bunların dışında ne kadar çok üniversitenin sınavına girerseniz (kendinize uygun olan üniversiteler) kazanma şansınız o kadar artacaktır. Peki bir aday kaç sınava girebilir ? Bununla ilgili bir kısıtlama var mı ?

Öncelikle bir adayın istediği kadar sınava girme hakkı vardır. Bu tamamen adayın tercihine kalmıştır. 1 sınava da girebilir  5 sınava da girebilir. Hatta isterse ve sınav tarihleri çakışmazsa tüm üniversitelerin sınavlarına bile girebilir. ( baraj puanı tutturma şartı var yani x üniversitesinin başvuru baraj puanından fazla puan alamayan aday o üniversitenin sınavına başvuramaz.)

İstediği kadar sınava girme hakkının önünde çok büyük 2 engel var. 1.si adayın çok istediği 2-3 üniversitenin sınav tarihleri çakışıyorsa seçim yapmak durumunda kalabilir.

2. engel ise hemen hemen tüm besyo adayların çektiği maddi engeldir. Her bir sınav yeri ayrı bir maddi külfet getirir. Yol parası, konaklama parası, salon parası, yeme içme parası vs. Üstüne birde varsa üniversitenin sınav parası…

Sonuç olarak bir aday kendi tercihine bağlı olarak uygun koşullar altında istediği kadar üniversitenin yetenek sınavına girebilir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu