Güncel Haberler

240.000 Krizini Fırsata Çevirmek

İnsanoğlunun karşısına her daim sorunlar, engeller çıkmıştır, çıkacaktır. İnsan zekasıyla her zaman bulunduğu kriz durumunu fırsata çevirmesini bilmelidir.  240.000 Krizini Fırsata Çevirmek bizlerin elinde.

Şuan da Besyocuların karşısında çok zorlu bir engel var. 240.000 sıralama engeli. Bir aday beden eğitimi öğretmenliği okumak istiyorsa yetenek sınavlarına girebilmesi için TYT puanında ilk 240.000 sıralamanın içinde olmalıdır. Bu durumda Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlayalım. “Ben sporcunun ZEKİ, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” 

Sporcu dediğin zeki olur. Zeka ise karşılaşılan probleme çözüm bulma sanatıdır. O halde bir sporcu karşılaştığı bu problemi bir şekilde çözebilmelidir. Bunu çözmenin yolu da bellidir. Her zamankinden çok daha fazla ders çalışmak.

Biz sporcular yeri geldiğinde maçları kazanmak için olağanca gücümüzle çalışmıyor muyuz ? Günde 2 hatta 3 antrenman yaptığımız olmuyor mu ? Rakiplerimiz bizden daha iyi olduğu zamanlarda maçtan mı kaçıyoruz yoksa daha mı çok çalışıp bileniyoruz ? Evet biz sporcuyuz ve önümüze konan bu engeli de aşabiliriz. Nice yokluklara ve zorluklara rağmen spor yapabilen bizler bir kaç matematik, türkçe, sosyal bilgiler fen bilimlerinden mi korkacağız yoksa rakiplerimizden mi ?

Ortada bir 240.000 barajı krizi var. Bu krizi aşabilen sporcular kendilerini çok daha iyi yerlerde görebilirler. Çünkü daha az rakiple yarışacaklar üniversite bitiminde ise daha az rakiple öğretmen olmak için yarışacaklar. Bu bir kriz ama bu krizi iyi yönetenler bu krizden büyük bir kar ile çıkacaklar.

Sporla alakası olmayıp Beden Eğitimi Öğretmeni olacaklar ! Merak etmeyin ! İyi sıralamada olup da herkes koşa koşa beden eğitimine gelmez. Daha iyi olduğunu düşündükleri bölüme giderler. Gelenlerin ise bir kısmı yetenek sınavında elenir vs. Muhakkak birileri de kazanacaktır. Ama bu durumda onlara değil kendimize kızmalıyız. Biz olsaydık onlar kazanamazdı. Suçu her zaman başkasında aramamalıyız. Önce kendimizi sorgulamalıyız.

240.000 Krizini Fırsata Çevirmek

E Kontenjanların çoğu boş kalacak ! Kusura bakmayın ama kontenjanlar boş kalırsa kalsın.Şuan onbinlerce öğretmen neden işsiz ? Çünkü hep ihtiyaçtan fazla öğrenci alındı ve bunlar mezun olduktan sonra işsiz kaldı. Kontenjanların boş kalması sadece iyi olanların gelmesi kazanabilmesi çok da kötü birşey değildir.

Sonuç olarak 240.000 BARAJINA KARŞI OLSAK DA ortada bir kriz var. Bu krizi fırsata çeviren olmak sizin elinizde. Önümüzde hala zaman varken bu krizden kar ile çıkmak için ne kadar çalışmak gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Ayrıca BESYO okuma hayali olanlar bu sınırlama sadece öğretmenlik bölümü için geldi. Diğer bölümlere girmek için böyle bir sınırlama yok.

Bir Yorum

  1. Ya böyle bir saçmalık olurmu spor liselerinde 2 yıldır matematiği görmüyoruz şurada 4 ay kalmış barajı getiriyorsunuz ben 4 ayda turkceyemi çalışayım sosyalemi matematiğemi yoksa kondisyonami? May dersini vermeyen siz bu barajı matsiz nasıl geçeceğiz?

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu