Besyo Güncel Haberler

2017 Besyo Yetenek Sınavları Ne Zaman Başlayacak ?

Her sene olduğu gibi 2017 senesi içinde Besyo’ya olan ilgi artarak devam etmektedir ve edecektir. Yıllardır kazanamayanlar, geçen sene kazanamayanlar ve bu sene ilk defa besyo deneyecek olanların hepsi 2017 besyo yetenek sınavlarını sabırsızlıkla beklemektedir.

Besyo yetenek sınavlarına katılabilmenin ilk adımı olan YGS sınavından sonra adaylarda büyük bir heyecan boy veriyor. Tüm adaylar bir yandan zorlu antrenmanlarla besyo yetenek sınavlarına hazırlanırken bir yandan da üniversitelerin yetenek sınavlarını takip etmeye çalışmaktadırlar.

Peki 2017 Besyo yetenek sınavları ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecektir ?

Besyo yetenek sınavları genel olarak temmuz aylarında başlar ve eylüle kadar devam eder. Bu süreler arasında hangi üniversitenin hangi tarihte sınav yapacağını üniversitenin resmi sitesinden ve sitemizden takip edebilirsiniz.

Besyo yetenek sınavları genellikle üniversitelerin ders ve final bütünleme sınavlarından sonra başlar. Okuldaki dersleri ve sınavları bitiren üniversitelerin sınav komisyonları sınavların tarihi,şekli ve diğer ayrıntıları hakkında görüşmek için toplanırlar. Sınav komisyonunun toplanmasından sonra alınan kararlar sınav tarihleri, sınav başvuru tarihleri, sınav şekli gibi konuları içeren birer duyuru paylaşırlar.

Genel olarak sınav komisyonları haziran,temmuz aylarında toplanmış ve kararları almış olurlar. Tabi bu üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir. Sınavlar genel olarak temmuz aylarında başlar eylül 1-2 haftasına kadar devam eder. Hangi üniversitenin hangi tarihte sınav yapacağı üniversiteye kalmıştır. Üniversiteler bu konu ile ilgili duyuruları resmi sitelerinde paylaşırlar.

Sonuç olarak : Sonuç olarak üniversiteler haziran temmuz aylarından sınav tarihlerini ve sınav türlerini içeren sınav kılavuzlarını yayımlarlar. En erken  besyo yetenek sınavları genel olarak temmuz aylarında başlar ve en geç eylül aylarında sona erer.

3 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu