2019 Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavları

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavları 2019 – 2020

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavları 2019 – 2020

OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavına başvurular, 19-28Temmuz2019 tarihleri arasında OMÜ resmi web sayfası (https://omu.edu.tr) ve Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi resmi web sayfasındaki (https://sbf.omu.edu.tr) sınav kayıt linkinden 28 Temmuz 2019 günü saat 17:00’a kadar çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Özel Yetenek Sınavı, 30 Temmuz-02 Ağustos 2019 tarihleri arasında OMÜ, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda yapılacaktır.

Genel Başvuru Şartları

  • T.C. vatandaşıolmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek Temel Yetenek Test sınavından (TYT) en az 150 puan almış olmak (Milli adaylar da aynı koşula tabidir).
  • Sınav hazırlık kurs ücreti olan 200 TL’yi belirtilen hesaba yatırılarak dekontu (adayın TC kimlik numarası yazılı) teslim etmiş olmak. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuru yapacak tüm adaylar (Engelli kontenjanından başvuru yapacak adaylar dahil) son beş (5) yılda en az iki (2) yıllık sporcu lisansına sahip olmalıdır.
  • Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerine başvuracak adaylarda sporcu lisansı olması zorunlu değildir. Ancak adayların ilgili spor dalında sporcu lisansının bulunması sportif özgeçmiş kriterlerinde belirtildiği gibi puanla değerlendirilir.

SAMSUN BESYO YETENEK SINAVI 2019

14 Yorum

  1. Merhaba ben işitme engelliyim. Samsun 19 Mayıs Ünversitesi okumaya düşünüyorum. Antrenörlük bölümü için engelli puanı 100 gerekli mi yoksa 150 puan mi? Cevap verseniz sevinirim. 🙂

  2. ben geliyorum inşallah 5 yıllık lisansım var özgeçmiş de baya iyi tyt sağlam olması yeterli çok istiyorum samsun 19 mayıs üniversitesini 5 yıllımı sadece samsun için adadım ve çabaladım inşallah olucak . diğer arkadaşlara başarılar dilerim herşey gönlünüzce olsun .

      1. Bizim lisansımizi elimizde tutmak için ne yapmamız lazım benim iki lisansim vardı atletizm ve spor trmanisi ama sistemde gozukmuyo yıllardır herhangi bir lisans 🤔

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu