Spor Haberleri

Dünya Kupası elemerinde gecenin sonuçları ve gruptan çıkma ihtimallerimiz

2018’de Rusya’da düzenlenecek olan Dünya kupasına Avrupa’dan gidecek 13 takımı belirleyecek  karsılasmalarda dün üç grupta maçlar tamamlandı.D,G ve I gruplarında alınan sonuclar ve Milli takımımızın gruptan çıkma ihtimallerini sizler için derledik.

Dünya Kupası elemelerinde dün gece oynanan maçların sonuçları şu şekilde ;

 

D GRUBU

Avusturya-Gürcistan: 1-1

Moldova-Galler: 0-2

İrlanda Cum.-Sırbistan: 0-1

G GRUBU

Makedonya-Arnavutluk: 1-1

İtalya-İsrail: 1-0

Liechtenstein-İspanya: 0-8

I GRUBU

İzlanda-Ukrayna: 2-0

Kosova-Finlandiya: 0-1

Türkiye-Hırvatistan: 1-0

 

NASIL TURLARIZ?

Türkiye son 2 maçını İzlanda ve Finlandiya ile oynayacak. İzlanda maçı tur bakımından kritik bir öneme sahip. Türkiye içeride oynayacağı maçı kazanırsa tur için çok büyük bir adım atmış olacak. Son Finlandiya maçında bir puan kaybı yaşanmaması durumunda Türkiye Rusya’ya doğru yürüyecek.

Türkiye 9. maçlarda sahasında İzlanda’yı ağırlayacak. Milli Takım İzlanda‘yı yenerse puanını 17’ye çıkarıp son maçlar öncesinde 2. sıraya yükselecek. Son hafta da deplasmanda Finlandiya’yı yenersek grubu 20 puanla 2. sırada bitirme şansımız olacak.

İzlanda bizimle oynadıktan sonra son maçında sahasında Kosova‘yı ağırlayacak. Ukrayna ise 9. maçlarda Kosova deplasmanına gidip son maçta Hırvatistan’ı sahasında ağırlayacak.

Dünya Kupası’nda Avrupa Elemelerinde 9 grup bulunuyor. Gruplarını 2. sırada bitiren 9 takım arasındaki en kötü 2. takım elenirken, diğer 8 takım playoff turunda birbirleriyle eşleşecek ve rakibini eleyecek 4 takım da 2018 Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanacak.

Finlandiya yarıştan tam olarak koparken, grupta ilk 4 sırayı paylaşan 4 takım da(Hırvatistan, İzlanda, Türkiye, Ukrayna) tur atlama şansına sahip oldu. Türkiye İzlanda’ya mağlup olsa bile oynanacak olan diğer maçlar ay-yıldızlıların şansını belirleyecek.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu