Besyo Güncel Haberler

Transkript Nasıl Alınır? Transkript Artık E-Devlette

Transkript Artık E- Devlette

Transkript, Eğitimde, transkript, denenen tüm dersler, kazanılan notlar ve verilen dereceler ve ödüller dahil olmak üzere tam kayıt geçmişine sahip bir çalışma kursu boyunca öğrencinin sertifikalı bir kaydıdır.

Transkript almak almak artık çok kolay. Uzun yıllar boyunca Transkript almak büyük bir işkenceydi. Hele ki üniversitenizden uzak bir şehirde yaşıyorsanız ya o şehre gitmek zorundaydınız ya da noter ücreti ödeyerek o şehir de bulunan bir arkadaşınızdan rica edip belgeyi alıp size göndermesini beklemek durumunda kalıyordunuz.

YÖK üniversitelerle yaptığı çalışma sonrasında artık üniversitelerden alınan transkript e devlet üzerinden alınabilmektedir.

– Barkod numarası ile veya kare kod ile doğrulaması yapılabilecek

Öğrenciler artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden e-devlet aracılığıyla “barkotlu” ve “kare kodlu” transkript belgesi alabilecek. Belgenin ibraz edildiği kurumlar ve kişiler söz konusu transkriptin kontrolünü YÖK’ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Doğrulama” kısmında barkod numarası ile veya YÖK Mobil uygulaması ile kare kod aracılığıyla yapabilecek.

Üniversiteye gitmeden transkript belgesi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

E-DEVLET TRANSKRİPT BELGESİ AL

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu