Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniverstesi Spor Bilimleri Sınavı 2016

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniverstesi Spor Bilimleri Sınavı Ne zaman yapılacak ? Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniverstesi Spor Bilimleri Sınavı önkayıtları ne zaman ?Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniverstesi Spor Bilimleri Sınavı baraj puanları kaç ?

Ön Kayıt Sınav Tarihleri ve Önkayıtla ilgili Önemli Konular:

Ön Kayıt Yeri ve Tarihi

Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. Filiz KILIÇ Yerleşkesi, Spor Merkezi

Tarih: 15-16-17-18 Ağustos 2016

Sınav Yeri ve Tarihi

Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. Filiz KILIÇ Yerleşkesi, Spor Merkezi

Tarih22-23-24-25 Ağustos 2016

Başvuru İçin Gerekli YGS baraj Puanı:

Liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan ve milli sporculardan; YGS-1,           YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin birinden en az 160,000 puan alan T.C. vatandaşları,

b)  Liselerin diğer alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin birinden en az 180,000 puan alan T.C. vatandaşları

Sınav kurs bedeli 50 TL. (Kursa katılacak olanlar ödeyecektir)

Alınacak Öğrenci Kontenjanı:

Bölüm

Milli Sporcular

Diğer Adaylar

 

 

Toplam

 

Olimpik

Olimpik Olmayan

 

Kadın

 

Erkek

Yabancı Uyruklu

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi

6

2

21

21

5

55

Sınav Hakkında Önemli Hususlar:

1.      Özel Yetenek Sınavında Uygulanacak Testler

3.1. 30 Metre Sürat Testi

Adayların 30 metrelik mesafede, başlangıç ve bitiş çizgileri arasındaki koşu süresinin ölçülmesine yönelik testtir. Test, spor salonunda yapılır. Adayın ayakta, çıkış çizgisinin gerisinde belirlenen alan içerisinden çıkış yapması istenir. Aday, hazır olduğunda komut verilmeksizin koşuya başlar ve bitiş çizgisini ayakta geçerek elektronik süreölçeri (kronometre) durdurmak suretiyle koşuyu bitirir. Aday, bu testte bir (1) hakka sahiptir. Ancak, teknik nedenlerden dolayı (elektrik kesintisi, teknik donanımın arızalanması vb.) test zamanı elde edilemeyen adaylara bir hak daha verilir.

3.2. Beceri-Koordinasyon Testi

Bitirme zamanının elektronik bir süreölçer ile ölçüldüğü 5 farklı istasyondan oluşan bir testtir. Test spor salonunda yapılır. Testte sırasıyla çapraz adımlama, denge aletinden geçme, öne takla, spor tırmanış duvarından geçme, topları yer değiştirme ve engel üzerinden öne doğru çift ayak 5 kez sıçrama istasyonları yer almaktadır. Aday, bu testte bir (1) hakka sahiptir. Ancak, teknik nedenlerden dolayı (elektrik kesintisi, teknik donanımın arızalanması vb.) test zamanı elde edilemeyen adaylara bir hak daha verilir.

nevşehir besyo parkur

SINAVLA İLGİLİ DİĞER TÜM DETAYLAR İÇİN MUTLAKA SINAV KILAVUZUNU OKUYUNUZ.

NEVŞEHİR BESYO YETENEK SINAV KILAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu