Antrenörlük Kursları ve Hakemlik Kursları

Manisa’da Oryantiring Haritası Çizim Kursu Açılacaktır

Manisa’da Oryantiring Haritası Çizim Kursu Açılacaktır

23 Ocak – 01 Şubat tarihleri arasında Manisa’da şehir ve park haritası çizimi üzerine 10 günlük (80 saat) kurs verilecektir.

Kursa katılmak isteyen kişiler;

1- En geç 17 Ocak  2020 tarihi mesai bitimine kadar Harita Kurul Başkanlığına e-mail ya da telefon ile isimlerini ve nereden katıldıklarını bildirecektir.

2- Kursa katılım ücretini (500 TL) Federasyonun TEB (Türk Ekonomi Bankası) Gazi Osman Paşa Şubesi ( IBAN NO : TR 58 0003 2000 0000 0067 4848 81 ) banka hesabına

yatıracak ve dekontu kurs başlangıcında kurs sorumlusuna teslim edecektir. Dekont ibra etmeyen kursiyerler kursa alınmayacaktır.

3- Savcılık iyi hal kağıdı,

4- Kursa katılacak kişiler dizüstü bilgisayar ile renkli (turuncu, kırmızı, yeşil, mavi ve siyah) kalemleri yanlarında bulunduracaktır.

5- Kurs sonucunda çizim yapmaya yeterli görülen kursiyerlere Federasyon onaylı belge verilecektir. Belge sahibi olan haritacılara gerek kendi şehirlerinde gerekse yakın bölgedeki diğer şehirlerde harita çizim görevleri verilecektir.

6- Kurs süresince gerekli programlar anlatılacak olup, ISSOM (Uluslararası Sprint Harita Çizim Kuralları) kriterlerine göre nazari/uygulamalı eğitimler yapılacaktır.

Kurs programı aşağıda belirtilmiştir.

KURS PROGRAMI                                  

1.GÜN: Ocad çizim programının anlatılması ve uygulama yapılması,

2. GÜN: Sas Planet ve Google Earth üzerinden koordinatlı görüntülerin oluşturulması,

3.GÜN : Global Mapper kullanımının anlatılması ve uydu görüntüsünün  TIF formatına çevrilerek Ocad programında dünyadaki gerçek koordinatlarında yüklenmesi.

4.GÜN: Halihazır şehir planlarının(varsa) DXF formatına dönüştürülmesi ve uydu resminin üzerine oturtulması. Ocad programında faydalanılarak çizim için altlık hazırlanması,

5.GÜN: Harita çizim  uygulaması,

6.GÜN: Çalışmanın bilgisayara aktarılması ve çizim yapılması, yapılan çalışmadaki hataların ve doğruların analiz edilmesi,

7.GÜN: Harita çizim uygulaması,

8.GÜN: Çalışmanın bilgisayara aktarılması ve çizim yapılması, yapılan çalışmadaki hataların ve doğruların analiz edilmesi,

9.GÜN: Sınav için Harita Çizim uygulaması,

10.GÜN: Yapılan çalışmaların değerlendirilmesi. (Uygun objelerin kullanılması, bilgisayar çizim hassasiyetleri vb.)

Değerlendirme sonucunda kursu başarı ile bitirenlere Federasyon onaylı belge verilmesi.

AYRINTILI KURS PROGRAMI İÇİN BURAYA…

BAŞVURU İÇİN BURAYA…

Kurs Yeri: AKHİSAR CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Bilişim Bölümü)

İletişim için: Özgür MORBEL 0505 716 41 51

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu