2017 Besyo Yetenek SınavlarıÖzel Haber

İstanbul’daki Özel Üniversitelerde % 50 ve % 25 Besyo Burslu Kazanma Fırsatı Sayfamız Güvencesiyle

 
İstanbuldaki özel üniversitelerde % 25 ve % 50 oranlarında burs alarak okumak isteyen öğrenciler bizimle iletişime geçerek kursumuza katılıp burslu olarak okuma imkanına sahip olabilirler. % 25 okumak isteyenler için burs imkanı sağlanmaktadır ve % 50 olarak okumak isteyenlerin burs kazanamadığı takdirde ücreti iade edilmektedir.
Burs sağlanması için 150 puan barajını geçebilmek şarttır. Milli sporculara % 50 burs imkanı sağlanmaktadır.
 
İstanbulda oturan bir öğrenci pek çok öğrenci İstanbul dışında yer alan üniversitelerde okuduğunda hem yurt ücreti hem de diğer masrafarı da düşündüğünde ayda ortalama 1.000 tl yılda da ortalama 10.000 Tl. gideri olmaktadır. Besyo okurken sosyal olması gereken ve kendini geliştirmesi gereken bir bölüm olduğundan dolayı iş imkanları olmadığından yada çok az olduğundan 4 yıl sonunda kendini geliştiremeyen bi öğrenci tabiri caizse hayata 0 dan başlamak zorunda kalmaktadır. Ve 4 yılın sonunda spor çevresi de yoksa cv si dolu olmadığından asgari ücretli bir işi mecburen kabul etmek zorunda kalabilmektedir.
 
İstanbul’da okuyan bi öğrenci ise hem iş imkanlarından yararlanıp kendisini geliştirmekte ve fitness salonlarında, tenis kortlarında ,yüzme havuzlarında Adidas nike , puma ,decathlon gibi spor mağazalarında part-time çalışarak ayda ortalama minumum 750-1000 tl ücret alarak okul ücretlerine destek olmaktadırlar. Ayrıca kyk dan tüm öğrencilere Ocak ayından itibaren burs yada geri ödemeli olarak verilen 450 tl ücreti de alabilmekte ve okurkan maddi olarak en az oranda sıkıntı çekmektedir. Okul bittiğinde de rahatlıkla iş bulabilmekte ve kendisini rahatlıkla ifade edebilmektedir.
 
 
İstanbulda yer alan özel üniversitelerin yüzde 50 burslu olarak kazanan bi öğrenci 10 taksitli olarak ortalama Haliç Üniversitesinde 12.250 Gelişim Üniversitesinde 12.000 Nişantaşı Üniversitesinde 14.000 tl yıllık diğerlerinde de ort. 12.000 TL. ücret ödeyerek okur. Bu ücretlere yılda yüzde 10 oranında (1000-1500) tl zam gelebilir.
 
Ayrıca bu üniversiteleri kazanmak çok kolay önüne gelen kazanıyor lafları da tamamen safsatadır. Haliç Üniversitesine geçtiğimiz yıl 3000 üzerinde gelişim Üniversitesine 2000 üzerinde Nişantaşı Üniversitesine 1500 kişi üzerinde başvuru yapılmıştır. Ve pek çok öğrenci açıkta kalmakta ve bir sonraki yıl bir daha hazırlanmaktadır.
İsmi yeralan üniversitelerde Antrenörlük –Spor Yöneticiliği-Rekreasyon ve egzersiz ve spor bilimleri bölümleri mevcuttur. Burs imkanı bu bölümlerde sağlanmaktadır.
 
 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu