Besyo Yetenek Sınavları

2024 İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Fakültesi Besyo Yetenek Sınavı

İstanbul Üniversitesi Besyo taban puanları, İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? İstanbul Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu.

2024 İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Kılavuzu

İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 150 TYT 150 TYT 150
İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru  Tarihi: 20 – 27Temmuz 2022
Yetenek Sınavı Tarihi 02 – 03 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması 04 Ağustos 2022
İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

ÖĞRETMENLİK KILAVUZUNU GÖSTER

ANTRENÖRLÜK KILAVUZUNU GÖSTER

İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Kılavuzu

İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 150 TYT 150 TYT 150
İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru ve Sınav Tarihi: 21-29 Temmuz 2022
Özgeçmiş Puanı Açıklama 9-12 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması 17 Ağustos 2022
İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

ÖĞRETMENLİK KILAVUZUNU GÖSTER

ANTRENÖRLÜK KILAVUZUNU GÖSTER

İstanbul Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

Başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden alınmış olan 2022 YKS Sonuç Belgesi,

e-devletten alınmış barkotlu mezuniyet belgesi veya lise diploması aslı ve fotokopisi,

Henüz lise diploması hazır olmayanların “geçici mezuniyet belgesi” aslı ve fotokopisi, ek sınav neticesinde mezuniyet aşamasına geleceklerin, durumlarını belirtir onaylı müdürlük yazısının aslı ve fotokopisi (posta, kargo, kurye vb. yolla yapılan gönderilerde belge fotokopisinin noter veya ilgili lise müdürlüğü onaylı aslı),

Aday aynı alandan geliyorsa (30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesindeöğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için uygulanmayacaktır). Bu şartları sağlayan Spor Lisesi mezunları, liseye kayıt tarihlerini gösterir onaylı belgenin aslı ve fotokopisi (posta, kargo, kurye vb. yolla yapılan gönderilerde belge fotokopisinin noter veya ilgili lise müdürlüğü onaylı aslı),

 e-devletten alınmış barkotlu nüfus kayıt örneği aslı,

Yabancı uyruklu adaylar dahil tüm adaylar için sağlık raporunun aslı ve fotokopisi (rapor özellikleri aşağıda belirtilmiştir) (posta, kargo, kurye vb. yolla yapılan gönderilerde sağlık raporu fotokopisinin noter veya ilgili hastane onaylı aslı),

Sportif geçmişlerini gösteren onaylı belgenin aslı ve fotokopisi (belge sportif kariyer puanının tespiti için kullanılacaktır. Belge özellikleri aşağıda belirtilmiştir), (posta, kargo, kurye vb. yolla yapılan gönderilerde belge fotokopisinin noter veya ilgili federasyon onaylı aslı),

Yabancı uyruklu adaylar; – İÜCYÖS 2022 veya https://cdn.istanbulc.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=kabul-edilen-sinavlar-2022_637835480283633320.pdf linkindeki sınavlara ait Sonuç Belgesi, -Pasaport aslı ve fotokopisi (posta, kurye vb. yolla yapılan gönderilerde pasaport fotokopisinin noter veya dış temsilcilik onaylı aslı), – T.C. vatandaşları ile aynı özelliklere sahip sağlık raporu aslı ve fotokopisi (posta, kargo, kurye vb. yolla yapılan gönderilerde sağlık raporu fotokopisinin noter veya ilgili hastane onaylı aslı), – (varsa) sportif geçmişlerini gösteren belgenin aslı ve noter onaylı fotokopisi.

Çevrimiçi (online) başvuru işlemi tamamladığında başvuru ekranından alınarak üzerine tercih sıralaması yazılmış olan “Başvuru Formu” aslı.

TYT ham puanının tutuyor olması halinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans programının yanı sıra Spor Yöneticiliği Lisans Programı ile Antrenörlük Eğitimi Lisans Programına da başvuran adaylar, başvurdukları her bir lisans programı için ayrı ayrı “Başvuru Formu”nu teslim etmek zorundadırlar (birden fazla bölüme başvuran adayların sadece tek bir başvuru evrakı teslim etmeleri yeterlidir. Ancak başvurdukları diğer bölüm(ler)e ait “başvuru formu”nun üzerine tercih sıralamasının yazılması zorunludur.

Belirtilen özelliklere sahip sağlık raporunu teslim etmeyen adayların başvuruları kabul edilemeyecektir.Özel Yetenek Sınavı’na başvuran adayların; “Spor Hekimliği Polikliniklerinden” veya üniversite, şehir / devlet hastanelerindeki “kardiyoloji uzmanı tarafından verilmiş” sağlık raporları kabul edilir. Heyet raporu bile olsa özel kurum raporları kesinlikle kabul edilemeyecektir.

Rapor “efor gerektiren atletik uygulama sınavına girmesinde sağlık engeliyoktur” ibaresi içermelidir. Rapor alınacak kurumlara bu ifadenin raporda yer alması için uyarıda bulunulması gerekebilir.

Tüm adayların çevrimiçi (online) başvuru sırasında ilan edilen sportif kariyer puan tablosunu incelemeleri ve varsa tabloya uygun resmi onaylı belgelerini başvuru dosyasında ibraz etmeleri gerekir.

Spor Genel Müdürlüğü’nden alınacak belge Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcısı veya Genel Müdür tarafından yetkilendirilmiş görevlilerce, Spor Federasyonlarından alınacak belge Federasyon Başkanı veya Genel Sekreter veya Federasyon Başkanı tarafından yetkilendirilmiş görevlilerce imzalanmış olmalıdır.

Evrakın aslı, noter veya ilgili federasyon onaylı fotokopi aslı kabul edilir. Posta, kurye vb. yolla gönderilen belgelerin gönderim tarihi değil Fakülteye ulaştığı tarih esastır. Belgelerin herhangi bir nedenle gecikmesi mazeret teşkil etmez.

2021 İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Taban Puanları

 İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Taban Puanları 2020

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği: TYT 800 Bin Barajı
  • Antrenörlük Eğitimi: 200 TYT
  • Spor Yöneticiliği:  260 TYT

2021 İSTANBUL BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU VE ONLİNE KAYIT LİNKİ:

İstanbul Üniversitesi Hakkında

Osmanlı İmparatorluğu’ndaki ilk Avrupa tarzı üniversite olarak kabul edilen Darülfünun’un doğrudan devamı olan İstanbul Üniversitesinin bazı birimlerinin temelleri İstanbul’un fethinin ertesi günü olan 30 Mayıs 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in emriyle kurulan Sahn-ı Seman medreselerine kadar dayandığından okulun kuruluşu bu tarihe dayandırılır. 1933 yılına kadar Darülfünun-ı Şahane, Darülfünun-ı Osmani ve İstanbul Darülfünunu adıyla eğitim veren kurum, 1 Ağustos 1933’te İstanbul Üniversitesi adını alır ve aynı yıl 18 Kasım’da Türkiye’deki ilk ve tek üniversite olarak eğitim hayatına başlar.

2019 yılında, Dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasına Türkiye’den giren tek üniversitedir.[12] İstanbul Üniversitesi dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında 2006’dan beri yer almaktadır.[13] Üniversite, aynı zamanda Asya Pasifik bölgesinin en iyi 100 üniversitesi arasındadır.[14][15]

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, tüm dünyadaki işletme okullarını akredite eden, en önemli kuruluş olan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) tarafından, 2012 yılında akredite edilmiştir. Böylece İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk ve tek AACSB akreditasyonu alan işletme fakültesi olmuştur.

Üniversitede yaklaşık 73.000 lisansüstü, lisans ve ön lisans öğrencisi öğrenim görmektedir. Bu yükseköğretim işlemi 12.000 öğretim üyesi ve öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilmektedir.

Fakültemiz “İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu” adıyla; Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12/09/1996 tarih ve 4240 sayılı yazısı üzerine 12/02/1997 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 18/03/1997 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Daha sonra; Milli Eğitim Bakanlığı’nın teklif yazısı üzerine 25/05/2016 tarihli ve 2015/7723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu” kapatılarak, “İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi” kurulmuş, ilgili karar 05/06/2015 tarih ve 29377 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Son olarak; 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmî Gazete’deki 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Fakültemiz İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü bünyesine katılmıştır.​

Fakültemiz; Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, spor kulüpleri ve federasyonlarda, ayrıca özel sektör işletmelerinde görev yapabilecek yetkinlikte spor yöneticileri ve çeşitli branşlarda antrenörler; Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim vermek üzere beden eğitimi ve spor öğretmenleri yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bilimin ışığında çağdaş yöntemlerle eğitim alan öğrencilerimize araştırmacı ve sorgulayıcı özellikler de kazandırılmaktadır. Öğrencilerimizin spor alanında, dünyada ve toplumsal gelişmeleri takip edebilecek bilgiye sahip olma, edinimleri ile gelecek nesillerin ihtiyaçlarını öngörebilme vizyonuna sahip olmaları hedeflenmektedir. Bu sayede ülkemizde “yaşam boyu spor” ilkesini özümsemiş, fiziksel ve psikolojik bakımdan sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamış olacaklardır. Üniversitemizin Dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olan İstanbul’da olması Fakültemize ayrı bir değer kazandırmakta, farklı kurum ve kuruluşlarla proje bazlı işbirliği yapabilme yeteneği de bir fırsat olarak görülmektedir.

Fakültemiz bünyesinde; lisans düzeyinde Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ile Rekreasyon olmak üzere dört bölüm bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde; Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde Hareket ve Antrenman Bilimleri ile Spor Yönetim Bilimleri olmak üzere 2 program bulunmaktadır.

Fakültemizde eğitim süresi 4 (dört) yıl olup; yeni kayıt olan öğrencilerimize isteğe bağlı 1 (bir) yıl yabancı dil hazırlık eğitimi de verilmektedir. Yabancı Dil (İngilizce) hazırlık eğitimi üniversitemizin Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılmaktadır.

Fakültemiz ilk mezunlarını 2002-2003 eğitim-öğretim yılında vermiştir.

Fakülte binamız, Üniversitemizin Avcılar Kampüsü sınırları içerisindedir.

Fakültemize Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

3 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu