Besyo Güncel Haberler

İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınav Sonuçları 2017

Ortak-Program-ERKEK-Asil-Yedek-Sonuç-İlanı 
Ortak-Program-KADIN-Asil-Yedek-Sonuç-İlanı 
Ortak-Program-YABANCI-UYRUKLU-Asil-Yedek-Sonuç-İlanı 
Öğretmenlik-ERKEK-Asil-Yedek-Sonuç-İlanı 
Öğretmenlik-KADIN-Asil-Yedek-Sonuç-İlanı
KESİN KAYIT TARİHLERİ:
T.C. VATANDAŞI İÇİN: 14-18 Ağustos 2017
YABANCI UYRUKLULAR İÇİN: 21-25 Ağustos 2017

►  Kesin Kayıt ile ilgili detaylı bilgiler daha sonra ilân edilecektir.

► Engelli aday öğrencilerimizin sonuçları 31 Temmuz 2017 Pazartesi
tarihinde bu sayfada ilân edilecektir.

İstanbul Üniversitesi Besyo Yetenek Sınav sonuçları açıklandı. 
Kazanan adaylara hayırlı olsun.

Sınav sonuçlarının ilanını takiben yapılacak olan kesin kayıt işlemleri İstanbul Üniversitesi 2017–2018 Eğitim–Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Akademik Takvimi’nde belirtilen kesin kayıt tarihleri arasında mesai saatleri içinde yapılacaktır. Sınavı kazanan asıl adaylar, listede ilan edilen kesin kayıt süresi içinde gerekli belgeleri eksiksiz olarak Fakültenin öğrenci işleri bürosuna teslim etmek suretiyle kayıtlarını yaptırırlar.

Zamanında kesin kaydını yaptırmayan aday kayıt hakkından feragat etmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemez. İlan edilen sürede kayıt yaptırmayanların yerine başarı sırasına göre ilan edilen listede yedekte kalmış olan adaylardan en üst sırada olan birinci yedekten başlayarak sırayla müracaat hakkı doğar. Kesin kayıt hakkı olduğu halde kayıt yaptırmayan asil listedeki adayların yerine sıralı listeden kesin kayıt hakkı doğan yedek adayların listesi ve kesin kayıt tarihi, kesin kayıtların kapandığı gün 17:00’dan sonra resmi sitemiz https://sporbilimleri.istanbul.edu.tr ve Fakülteden ilan edilir. Kesin kayıt olma hakkı doğmuş yedeklerin kayıt işlemleri ilan edilen tarihte yapılır. Kayıt yaptırmak isteyen yedek adayların tüm evrakı ile Fakültede hazır bulunmaları gerekir. Bu sırada kesin kayıt için gerekli belgeleri teslim ederek kayıtlarını yaptırmayan yedekler kayıt hakkından feragat etmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemezler. Kayıt hakkını kullanmayan adayın yerine başarı listesinde bir alt sırada bulunan adaya hak tanınır. Bu işlem kontenjanın tamamlanmasına kadar tekrarlanır.

Yabancı Uyruklu öğrencilerin kesin kayıtlarında; İstanbul Üniversitesine Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi Değerlendirme ve yerleştirme başlıklı Madde 10 (2): İÜYÖS sınavında asgari puanı sağlayıp özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuran adayların, başvurularının değerlendirilmesi ve yerleştirme işlemleri; özel yetenek sınavı puanı, tercih sırası ve özel yetenekle öğrenci kabul eden bir programa kabul edilen aynı ülke uyruklu adayların sayısı esas alınarak belirlenir.

Aynı ülkeden kayıt hakkı kazanan adayların sayısı ilgili programın kontenjan toplamının %20 sini geçemez. Kontenjanlara yerleştirmede eşitlik olması durumunda yaşı küçük olana öncelik tanınır.” hükümleri uygulanacaktır. Tüm bu işlemler tamamlandıktan ve kesin kayıtlar son kayıt gününde kapandıktan sonra herhangi bir sebeple kontenjanda boşalma olması halinde bu durum Fakülte tarafından yapılacak olan duyuru ile ilan edilir.

Bu aşamada kesin kaydı yapılmış olan en son adaydan sonraki yedekler başarı sıralamasına göre kesin kayıt hakkı kazanırlar. Kesin kayıt olma hakkı doğmuş yedeklerin kayıt işlemleri ilan edilen tarihte yapılır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu