Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Gelişim Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2016

Özel Gelişim Üniversitesi 2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı için Öğrenci alımı yapacaktır. Üniversitenin wep sitesinde yapılan açıklamalar şu şekildedir.

PROGRAMLAR

Antrenörlük Eğitimi
Spor Yöneticiliği
Rekreasyon
Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü

ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA TAKVİMİ

ÖN KAYIT BAŞLAMA TARİHİ     : 04 Nisan 2016

ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

SINAV TARİHİ VE YERİ               :  WEB sayfamızda ilan edilecektir.

Not: Sınavlar her gün sabah 09.00’da başlayacaktır. Sınav Komisyonu sınav yeri ve zamanını değiştirebilir.

ADAY KABUL KOŞULLARI

1.      T.C. ya da K.K.T.C vatandaşı olmak,

2.      2016 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS). YGS-1. YGS-2. YGS-3. YGS-4. YGS-5. YGS-6 puan türlerinin (altı puan türünün en yükseği kullanılacaktır)  en az birinden 150 puanı almış olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

·         Adayların ön kayıt yaptırabilmesi için öncelikle Yapı Kredi Bankası İstanbul Avcılar  Şubesi (TR93 0006 7010 0000 0084 6356 77)    100,00 TL yatırmaları zorunludur (Banka dekontu üzerine adayın TC kimlik numarası, Adı Soyadı ve ‘BESYO SINAV ÜCRETİ” ibaresi mutlaka yazdırılmalıdır).

·         Adaylar İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu resmi internet sitesinde https://www.gelisim.edu.tr adresinden ön kayıt başvuru formunu doldurduktan sonra aşağıda belirtilen belgeler ile başvurusunu tamamlamak üzere öğrenci işleri kayıt bürosuna (Dolum Tesisleri Yolu Şht. Piyade Onb. Murat Şengöz Sok.No:8 Avcılar/İSTANBUL) başvurarak belgelerini teslim etmelidir.

·         2016 yılına ait YGS sonuç belgesi,

·         4.5 x 6 ebadında son üç ayda çekilmiş, adayın açık olarak tanınmasına imkân verecek şekilde uygun 2 adet vesikalık fotoğraf,

·         Resmi bir sağlık kuruluşundan alınan sağlık raporu. Sağlık raporu üzerinde “Spor yapmasında sakınca yoktur” ibaresi yer almalıdır. (Herhangi bir Sağlık Kuruluşundan alınabilir)

·         T.C. Kimlik No yazılı, fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi (aslı ile karşılaştırılacaktır) .

·         Milli sporcular için Spor Genel Müdürlüğü’nden alınmış millilik belgesinin aslı veya noter onaylı sureti (Spor Genel Müdürlüğü’nden en az Genel Müdür Yardımcısı onaylı, İlgili Federasyon Başkanı ve Genel Sekreteri imzalı)  olması gerekmektedir. (Sadece Futbol branşı için Türkiye Futbol Federasyonundan alınan resimli ve onaylı millilik belgesi kabul edilecektir).  İlgili belge için fotokopi veya faks kabul edilmeyecektir. Adayların şahsen başvuruları sırasında ilgili belgeyi kayıt görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru sırasında ilgili belgeyi teslim etmeyen adayların millilik durumları değerlendirmeye alınmayacaktır. Milli Sporcu, millilik belgesini başvuru sırasında ibraz etmezse gireceği sınavda diğer öğrenci adaylar gibi değerlendirilir.

·         Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin “Spor” alanlarından mezun olan adayların mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı veya    “aslı gibidir” onaylı sureti,

·         Başvuru evrakları İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kayıt Bürosuna (Dolum Tesisleri Yolu Şht. Piyade Onb. Murat Şengöz Sok.No:8 Avcılar/İSTANBUL) teslim edilecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu