Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Gaziantep Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2016

Gaziantep Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı açıklnadı ! Gaziantep Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı ne zaman yapılacak ? Gaziantep Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı önkayıt tarihleri ne zaman yapılacak ?

Gaziantep üniversitesinde düşük puanlı adaylar yapacakları derecelerle kendilerinden çok yüksek ygs puanına sahip adayları saf dışı bırakabilirler. Bu yönüyle bu üniversite düşük puanlı adaylar ve sporculuğu iyi derecede olan adaylar için ön plana çıkan bir üniversitedir.

Düşük Puanı Adaylar Yüksek Puanlı Adayları Nasıl Safdışı Bırakabilirler ?

Bu üniversitede branş sınavı uygulanacaktır. Mesela Öğretmenlik Bölümü için 50 öğrenci alınacaktır. Bu 50 Kontenjan branşlara dağıtılmıştır. Örneğin 11 ‘ i Futbol branşından ( 9 erkek 2 bayan ) alınacaktır. Ve her branş için belirlenen kontenjan sayısının 3 katı kadar kişinin  derecesi hesaba alınacaktır. Yani sınava 500 kişi de girse en iyi dereceye sahip erkekler için 27 bayanlar için 6 kişinin puanları hesaplamaya alınacaktır. Bu durumda düşük puanlı adaylar yüksek puanlı adaylarda 1 saniye bile iyi derece yaparlarsa iyi puanlı adaylar hesaplamaya bile giremeden saf dışı kalacaklardır.

Kendinize ve sporculuğunuza güveniyor ama puanınız düşükse Gaziantep’te kurmuş olduğumuz bire bir sınav parkurlarında antrenman yaparak rakiplerinizden 1 adım önde olmak istiyorsanız lütfen  arayınız. ( 0537 208 26 10 )

Başvuru önkayıt ve sınav tarihleri ?

  •  Başvurular : 27 Haziran – 1 Temmuz arasında Şahsen yapılacaktır. Parmak izi alınacaktır.
  • Sınav Başlama Tarihi : 13 Temmuz 2016

Başvuru için YGS taban Puanları ?

  • Tüm Bölümler İçin : 220
  • Milli Sporcular : 150

Besyo Alınacak Öğrenci Kontenjanları Kaç ?

gaziantep besyo kontenjanlar

Sınavla ilgili önemli notlar ?

  • Uygulama sınavında branş sınavı yapılacaktır. ( Birebir Parkurlar İçin Arayınız : 0537 208 26 10 )
  • Özel Yetenek sınavına girilen her branş için ayrı kontenjan belirlenmiştir ve bu kontenjanlar kadar kişinin derecesi hesaba alınacaktır. Bu durumda süper ygs ve obp puanı olan adaylar eğer kontenjana ( her branş için alınacak öğrenci sayısının 3 katı örneğin öğretmenlik bölümüne 9 kişi alınacaktır bu durumda en iyi dereceye sahip 27 kişinin puanı hesaba alınacaktır. ) girebilecek bir derece yapamazlarsa elenirler.

GAZİANTEP BESYO YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR İÇİN SINAV KILAVUZUNU İNCELEYEBİLİR VEYA 0537 208 26 10 NUMARALI TELEFONU ARAYABİLİRSİNİZ.  !

GAZİANTEP’E GELECEK OLAN ADAYLAR BİRE BİR FOTOSELLİ PARKUR DENEMESİ VE KONAKLAMA İÇİN: 0537 208 26 10 Mustafa Hocamızla iletişime geçebilir. HEDEF BESYO HAZIRLIK KURSU

GAZİANTEPE GELECEK OLAN ADAYLAR BİRE BİR FOTOSELİ PARKUR DENEMESİ VE KONAKLAMA İÇİN: 0537 208 26 10 Mustafa Hocamızla iletişime geçebilir. HEDEF BESYO HAZIRLIK KURSU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu