2018 Besyo Yetenek Sınavları

Erzurum Atatürk Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıklamıştır

NOT:Kılavuzda 240 bin şartı gözüksede  dikkate almayın.YÖK’ten açıklama geldi 240 bin kaldırıldı.

Başvuru için gerekli şartlar
(1) Genel Şartlar:
a) Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak.
b) Başvuru tarihinde bir ortaöğretim kurumundan mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıt tarihlerinde mezuniyet belgesini beyan edemeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
c) 2018-YKS’den itibaren özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların TYT puanının en düşük 240 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir (Yüksek Öğretim Kurulunun bu karar üzerinde herhangi bir değişikliği olması durumunda; bu durum sınav üst kurulunca adaylara ilan edilecektir).
d) Başvuru yapacak Milli adayların 2018-TYT puanının en az 150, diğer adayların 2018-TYT puanının en az 180 olması (Engelli adayların da TYT sınavına girmiş ve en az 180 puan almış olmaları) gerekmektedir.
e) Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar), TYT puan şartını yerine getirenler durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla, özel yetenek sınavlarına kabul edilir.
f) Yüksek Öğretim Kurulu’nun Özel Yetenek Sınavında Engelli Öğrenci Kontenjanı İlkeleri doğrultusunda her bir programın % 10’unun engelli öğrencilere ayrılmasına karar verilmiştir.
(2) Özel Şart: Milli adaylar hariç, Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Örgün Öğretim ve İkinci Öğretim) Programlarına başvuru yapacak adayların; sınava başvuracağı branşta son 5 yıl içerisinde en az 3 yıl lisanslı spor yapmış olduklarını ilgili kuruluşlardan maç kâğıdı, lisans vb. belgelendirmeleri gerekmektedir.

Detaylar için aşağıda bulunan kılavuzu inceleyebilirsiniz.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu