Besyo Güncel Haberler

En Çok Tercih Edilen Besyo Aydın ADÜ ?

Her sene olduğu gibi bu senede binlerce aday Besyocu olabilmek için üniversitelerin yetenek sınavlarına katılıyor. Bazı Üniversitelerde sınava giren adaylar az iken bazı Üniversitelerde ise başvuru oldukça yoğun olabilmektedir. Bunun olmasında birçok etken vardır. Taban puanları, kontenjan sayısı, sınav sistemi, özgeçmiş etkisi vs. Peki En çok tercih edilen besyo hangisi ?

Bu konuda net bilgi vermek çok zor. Her sene üniversitelere farklı sayılarda aday başvurmaktadır. Bu senede aynı şekilde olacaktır. Fakat Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin resmi sitesinde yer alan habere göre 2017 yılının en çok rağbet gören üniversitesi Aydın ADÜ Besyo. 2017 yılında 3500 aday Aydın ADÜ Besyo yetenek sınavı için başvuru yaptı.

Aydın besyo nun bu kadar yoğun başvuru almasının nedenlerine baktığımız vakit bunun en büyük nedenlerinin 310 Kontenjan gibi oldukça yüksek bir kontenjanın olması, diğer neden ise başvuru taban puanının 150 YGS olması. Bilindiği gibi bu sene birçok üniversite oldukça yüksek taban puanlar açıkladı. Bundan dolayı düşük puana sahip adaylar birçok üniversitenin sınavına giremeyecek. Bu durumda düşük ygs barajlı üniversitelerde başvuru sayısında artış olacaktır. En çok tercih edilen besyo Aydın ADÜ

Üniversite haberi şu şekilde vermiştir.

“Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Tesislerinde 02 Temmuz 2017 tarihinde başlayan elemeler rekor katılımla sürerken BESYO, Türkiye genelinde en çok tercih edilen okul oldu. Elemeler sonucunda tüm bölümlere toplam 310 öğrenci kabul edilecek.

BESYO Elemeleri Rekor Katılımla Devam Ediyor

BESYO’ya yerleşebilmek için kıyasıya rekabetin yaşandığı elemeler yaklaşık 3 bin beş yüz öğrencinin katılımı ile rekor kırdı. Yaklaşık 700 kız, 2 bin 750 erkek öğrencinin katıldığı elemelerde milli sporcular da kendilerine ayrılan kontenjanı aşarak 64 kişiye ulaştı.

En çok tercih edilen üniversiteler sıralamasında ilk 10 üniversite arasında yer alan ve Üniversitemize layık bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerleyen BESYO,  ülke genelindeki Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları arasında şu ana kadar elemeleri gerçekleşen okullar arasında en çok tercih edilen okul olmayı başardı.

Milli Sporcu Kontenjanlarını Aştık

BESYO’nun milli sporcuların ilk tercihlerinde yer alan okullardan biri olduğuna dikkat çeken BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, milli sporcu kontenjanlarını aştıklarını ve BESYO’ya  kaliteli sporcuları kazandırmaya başladıklarını ifade etti. Bunun sonucu olarak BESYO’nun sportif başarılarını gösteren Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş, “BESYO olarak iddialı olmadığımız hiçbir alan yok. Tüm spor dallarında iddiamızı Milli Takımlara kazandırdığımız oyuncularla ve sportif başarılarımızla kanıtladık. Gerek tesisleşme gerek eğitim alanında çok yol kat ettik. Bu çalışmalarımızla Türkiye’nin en gözde spor okullarından biri olmayı başardık. Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ederim.” diye konuştu.

Objektif Kriterlere Uygun Sınav Yapıyoruz

Sınavların adaletli, güvenilir, şeffaf ve objektif kriterlere uygun olarak yapıldığını dile getiren Güreş, “Türkiye’de BESYO’ya karşı bir güven oluştu ve bu güven neticesinde kaliteli öğrenciyi bünyemize kazandırmayı başardık.” dedi. Güreş, elemeler boyunca öğrenciler için herhangi bir sağlık sorununa karşın iki adet tam teşekküllü ambulansın hazır bekletildiğini vurgulayarak öğrencilerin sıcak havadan etkilenmemeleri için 12:00 -15:00 saatleri arası mola verildiğini sözlerine ekledi.

aydün adü besyo

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu