2018 Besyo Yetenek Sınavları

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı

ÖZYES, Spor Bilimleri Fakültesi 100. Yıl Spor Salonunda 28–31 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Online başvurular 06 – 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında ÇOMÜ – Spor Bilimleri Fakültesi – Özel Yetenek Sınavı Başvuru Sistemi web adresi üzerinden (https://ozyes.comu.edu.tr) yapılacaktır.

Online Başvuru işlemini tamamlayarak başvurusu onaylanan adaylar 06 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Sınav Kayıt Bürosuna şahsen başvurarak “ÖZYES için İstenecek Belgeleri” teslim edeceklerdir.

ÖZYES İÇİN İSTENECEK BELGELER
Madde 8:
a) Online Başvuru Formu Çıktısı (Online Başvuru esnasında belirtilen e-posta adresine gönderilecek link aracılığı ile temin edilebilecektir.)
b) 2018 ÖZYES Aday Sınav Giriş Belgesi (Kayıt sırasında kayıt bürosundan temin edilecek, aday tarafından doldurulup imzalandıktan sonra belgelerle birlikte kayıt bürosuna teslim edilecek ve kayıt bürosunda onaylandıktan sonra adaya geri verilecektir. Bakınız Madde 9),
c) 2018 TYT Sonuç Belgesi’nin bir adet fotokopisi (Yabancı uyruklu adaylardan bu belge istenmez),
d) Nüfus cüzdanı onaylı örneği,
e) Lise Diploması ya da Mezuniyet Belgesinin onaylı fotokopisi (noter veya resmi kurum onaylı) (Lise diploması veya mezuniyet belgesi olmayan fakat mezun olabilecek durumda olan (bütünlemeye kalmış, tek ders sınavlarına girme hakkı olanlar) adayların da başvuruları kabul edilir.)
f) Üç (3) adet fotoğraf: (4.5 x 6 cm ebadında son altı ayda çekilmiş)
g) Sağlık Raporu: ÖYS Sınava girecek tüm adayların Resmi Sağlık Kurumlarından veya Özel Hastanelerden alacakları “Spor Bilimleri Fakülteleri Özel Yetenek Sınavlarına Katılmasında Sağlık Açısından Sakınca Yoktur” (Tek hekim imzalı da kabul edilir) ibaresi bulunan sağlık raporunu başvuru belgelerine eklemeleri zorunludur. Başvuru sırasında bu raporu teslim etmeyen adayların ön kayıtları yapılmaz. Spor Bilimleri Fakültesinde öğretimi aksatabilecek bedensel (kamburluk vb.) veya konuşma (kekemelik vb.) gibi engellere sahip olan adaylar belirlendiğinde, ilgililerden heyet raporu istenecektir. Heyet raporunda durumu belgelenenler sınavı kazanmış ve kayıt yaptırmış olsalar dahi Öğrencilikleri iptal edilir.
h) Milli sporcu olanlar durumlarını resmi evraklarla belgelendirmeleri zorunludur.

ADAY SINAV GİRİŞ BELGESİ
Madde 9 : Başvuru işlemlerini eksiksiz tamamlayan adaylara Fakülte Sınav Kayıt Bürosu tarafından onaylı “2018 ÖZYES Aday Sınav Giriş Belgesi” verilir. Adaylar bu belgeyi ve kendilerinin getirecekleri fotoğraflı, soğuk damgalı Kimlik belgesini (Nüfus Kâğıdı, Sürücü Belgesi, Pasaport) tüm sınav boyunca yanlarında bulundurmak zorundadır. Soğuk damgası olmayan, özelliğini kaybetmiş veya fotoğrafsız kimliklerle gelen adaylar sınava alınmaz.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELEYEBİLİRSİNİZ

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu