Analiz-YorumBesyo Güncel HaberlerÖzel Haber

Besyo Yatay Geçişler

Yatay geçişler üniversite içi ve üniversiteler arası olmak üzere iki ye ayrılır. Biz bu yazımızda üniversiteler arası yatay geçişler hakkında bilgiler vereceğiz.

Bir üniveristede besyo kazandınız ama arkdaşlarınız başka yerde kazandı onların yanına gitmek istiyorsunuz, ailenizin yanına gitmek istiyorsunuz veya daha iyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorsunuz. Bu tabiki de mümkün. Yatay geçiş için olması gereken bazı durumlar var.Gideceğiniz üniversitede okuduğunuz bölümün olması gerekir.Alttan dersiniz kalmaması gerekir.

       Benim okulumda besyo gitmek istediğim okulda spor bilimleri fakültesi olarak geçiyor diyorsanız da sorun olmayacaktır önemli olan bölümün tutuyor olması. Örnğin A üniversitesinde antrenörlük okurken B üniversitesine öğretmenlik bölümüne geçiş yapılamaz.

 Yatay geçişi ne zaman yapabilirim ? Yatay geçişi birinci sene sonunda ve ikinci sene sonunda yapabilirisiniz. Son sınıfa geçerken yatay geçiş yapmanız mümkün olmayacaktır.

Başvurular ne zaman oluyor ? Yatay geçiş başuruları genellikle 7-8. aylarda yapılıyor 9. ayda ise kayıt hakkı kazanmışsanız kayıt yapmaya gidiyorsunuz.

 Derslerimin çok mu iyi olması lazım ? En azından sizin başvuracağınız dönemde başvurcak olanlardan yüksek bir transkripte sahip olmanız gerekir. Üniler ayrıca başvuru için not barajı koyabiliyorlar.

Yatay geçişten kaç kişi alıyorlar ? Üniversiteler arası farklılık olasa da ortalama 2-3-4 kişi alınmaktatır.

Başvuru için neler gerekiyor ? Genelde dilekçe, trasnkiript ve foto isterler.

Şahsen gitmek istediğim üniversiye başvuru için gitmeme gerek var mı ? Genellikle posta yoluyla başvurular alınabiliyor.

Şunu söylemeden de geçmek istemiyorum. Yatay geçiş yapacağını söyleyenlerin çok azı yatay geçiş yapmaktadır ortama eşe dosta alışınca genelde hiçbiryere gidilemiyor 🙂

 

 

3 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu