2017 Besyo Yetenek Sınavları

Ardahan Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017

Ardahan Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümleri olmak üzere 2 bölümü bulunmaktadır.2017-2018 eğitim-öğretim yılında Yüksekokulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü 1. ve 2 öğretimine öğrenci alınacaktır.

Başvuru Taban Puanları:

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği : 150
  • Spor Yöneticiliği : 150

Bölüm Kontenjanları:

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği : 45
  • Spor Yöneticiliği : 45 – 45 İkinci Öğretim

Önemli Tarihler: 

Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 12 Temmuz – 24 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu WEB sayfası üzerinden on-line olarak yapılacaktır (https://www.ardahan.edu.tr/besyobasvuru).

Ardahan Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017 Başvuruda İstenecek Belgeler:

Başvuru formu (24 Temmuz 2017 mesai bitimine kadar web üzerinden online yapılan başvuru tamamlandıktan sonra, bölüm tercihi ile kişisel bilgileri içeren ve başvuru bitiminde çıktısı alınarak aday tarafından imzalanacak olan başvuru formu)

b. Lise diploması fotokopisi (mezun olduğu okul müdürlüğü ya da noter tarafından onaylı)

c. Bir (1) adet biyometrik vesikalık fotoğraf, (Fotoğraflar 5 x 6 cm ebadında ve son altı ayda çekilmiĢ olmalıdır.)

d. Nüfus cüzdanı fotokopisi: Fotoğraflı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanının fotokopisi (T.C. kimlik numarası ve soğuk damgası bulunmayan veya özelliğini kaybetmiĢ, fotoğrafsız ya da fotoğrafı kendisine benzemeyen kimliklerle adayın ön kayıt iĢlemi yapılmayacaktır)

e. 2017 YGS Sonuç Belgesi: 2017 YGS Sonuç Belgesi (OBP Gösterir şekilde),

f. Spor alan/kol mezunlarının durumlarını gösteren belge (noter ya da mezun olduğu Okul Müdürlüğü tarafından onaylı)

g. Millilik Belgesi: Milli sporcular için ilgili federasyondan veya Spor Genel Müdürlüğünden alınmış Millilik Belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi (11.02.2006 tarihli ve 26077 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Milli Sporcu Belgesi verilmesi hakkında yönetmelikte yer alan yarışmalar esastır),

h. Sporcu Özgeçmişi Belgeleri: Sporcu özgeçmiş dosyası ile başvuracak adaylar için hazırlanmış resmi onaylı “Sporcu Özgeçmişi” belgeleri. Aday sporcu özgeçmiş belgeleri ilgili federasyon ya da SGM tarafından onaylı olmalıdır. Sporcu lisansı aynı spor dalında en az 2 farklı sezonda onaylı olmak zorundadır. Sporcu Özgeçmiş Puan tablosu web sayfamızdan “Sınav Kılavuzu” ile birlikte ilan edilecektir),

i. Sağlık Raporu: Resmi veya özel sağlık kuruluşundan alınmış “Uygulamalı Beden Eğitimi ve Spor Özel Yetenek Sınavına Girmesinde ve Spor Yapmasında Sakınca Yoktur” ifadesi bulunan sağlık raporu.

Önkayıt için istenen belgeler 24 Temmuz 2017 mesai bitimine kadar yukarıdaki sıralamaya göre mavi kapaklı dosya içerisinde BESYO (Ardahan Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Çamlıçatak Kampüsü Yenisey Yerleşkesi 75000 Merkez/ARDAHAN) evrak kabul bölümüne elden, iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile (posta ve kargo masrafı adaya aittir) ulaştırmak zorundadır.

Diğer Ayrıntılar İçin Lütfen Kılavuzu İnceleyin

ARDAHAN BESYO YETENEK KILAVUZU

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu