Besyo Yetenek Sınavları

2024 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi BESYO Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo, Alanya Alaaddin Keykubat besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Kılavuzu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 200 TYT 180 TYT 180
Rekreasyon TYT 160 TYT 140 TYT 140
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 21-27 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 31 Ağustos – 03 Eylül 2023
Sonuçların Açıklanması 5 Eylül 2023
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 Alanya Alaaddin Keykubat KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 Alanya Alaaddin Keykubat ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 Alanya Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Alanya Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 180 TYT 160 TYT 160
Rekreasyon TYT 160 TYT 160 TYT 160
2022 ALANYA ÜNİVERSİTESİ YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Alanya Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 15-18 Ağustos 2022
Yetenek Sınavı Tarihi 25-27 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması 05 Eylül 2022
2022 ALANYA ÜNİVERSİTESİ SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

(1) 2022 yılı TYT puanlarını gösteren YKS sonuç belgesi,

(2) Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuruyapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.)

(3) Varsa Sporcu Bilgi Formu E-devlet üzerinden alınmış (karekod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır) ya da Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü veya ilgili Federasyonun ıslak imzalı evrakının aslı,

(4) Varsa yapmış olduğu sporun lig düzeyi ve başarılarını gösteren e-devlet üzerinden veya federasyonlardan alınmış belge. Belgelerin karekod/barkod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır ya da ilgili federasyondan alınmış ıslak imzalı belgenin aslı olmalıdır. Diğer kurumlarca verilecek belgeler kabul edilmeyecektir. Varsa Türkiye Okul Sporları Federasyonunun faaliyet takviminde bulunan Ulusal ve/veya Uluslararası müsabakalardaki Başarı (Derece) Durumunu Gösteren Belge. Gençlik Spor İl Müdürlüklerinden ıslak imzalı ya da e-devlet üzerinden alınmış (karekod veya barkodlu) belge. Yerel (il/ilçe) yarışma sonuçları değerlendirmeye alınmayacaktır.

(5) Engelli Adaylar için: Resmî Kurumlardan alınmış “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” olan adaylar özel yetenek sınavına kabul edilir.

(6) Millî sporcular için: Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alınmış Millîlik belgesinin aslı veya e-devlet çıktısı (karekod veya barkodlu)* *Millî sporcular, Millî sporcu belgesi verilmesi ile ilgili yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmiş Millîlik belgesi ile sınava müracaat edeceklerdir. (Resmi Gazete, Sayı: 31154, 13 Haziran 2020) https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/06/20200613-2.htm

Önemli Not

Eksik belge ile çevrimiçi kayıt sistemi kaydın tamamlandığına dair ONAY vermeyeceğinden ÇEVRİMİÇİ KAYIT için tüm belgeler sisteme yüklenmiş olmalıdır. Gerçek dışı belge teslim eden ve/veya beyanda bulunan aday veya öğrencinin, -hangi aşamada olursa olsun- fakülte ile ilişiği kesilerek yasal işlem başlatılır ve ilgili aday veya öğrenciler fakültenin ve adayların mağduriyetine sebep olmasından dolayı tüm yükümlülüğü kabul etmiş sayılır.

2021 Alanya Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Alanya Besyo Yetenek Sınavı Önemli Tarihler

  • 16-22 Ağustos 2021 Çevrim içi Kayıt Sistemi 22 Ağustos 2021 saat 23.59 da kapatılacaktır. Başvuru Tarihleri
  • 28-30 Ağustos 2021 Özel Yetenek Sınavı (30 metre Koşu Testi)
  • 31 Ağustos 2021 Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Alanya Besyo Taban Puanları:

Alanya Besyo Başvuru İçin Gerekli Belgeler

(1) 2021 yılı TYT puanlarını gösteren YKS sonuç belgesi,

(2) Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.)

(3) Sporcu Bilgi Formu E-devlet üzerinden alınmış (karekod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır) ya da Spor Genel Müdürlüğü veya ilgili Federasyon ıslak imzalı evrakın aslı,

(4) Yapmış olduğu sporun lig düzeyi ve başarılarını gösteren federasyonlardan alınmış belge; E-devlet üzerinden alınmış veya Federasyonlardan alınmış olması gerekir. Belgelerin karekod/barkod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır ya da ilgili federasyondan alınmış ıslak imzalı belgenin aslı olmalıdır. Diğer kurumlarca verilecek belgeler kabul edilmeyecektir.

(5) Okul Sporları Başarı (Derece) Durumunu Gösteren Belge Gençlik Spor İl Müdürlüklerinden ıslak imzalı ya da E-devlet üzerinden alınmış (karekod veya barkodlu) belge.

(6) Engelli Adaylar İçin: Resmî Kurumlardan alınmış “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” olanlar özel yetenek sınavına kabul edilir.

(7) Millî sporcular için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alınmış Millîlik belgesinin aslı veya e-devlet çıktısı (karekod veya barkodlu)* *Millî sporcular, millî sporcu belgesi verilmesi ile ilgili yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmiş millîlik belgesi ile sınava müracaat edeceklerdir.

2021 ALANYA BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu