2017 Besyo Yetenek Sınavları

Adıyaman Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017

Adıyaman Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017

2017-2018 eğitim öğretim yılı için yüksekokulumuz Özel yetenek sınavı sistemi ile öğrenci kabul işlemleri aşağıdaki gibidir. Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 01-Ağustos- 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu WEB sayfası  http://basvuru.adiyaman.edu.tr/besyo  üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 2017-2018 eğitim öğretim yılı için aşağıda belirtilen sayıda ve koşullarda öğrenci alınacaktır.

Kontenjanlar : 

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği : 60
  • Antrenörlük : 40
  1. 2017 YGS sınavında puan türlerinden herhangi birinden (YGS1, YGS2, YGS3, YGS4, YGS5, YGS6) en az 150.00 puan almış olmak.(Milli Sporcular için en az 7 ülkenin katıldığı organizasyon belgesini ibraz etmiş olmak).
  2. Başka bir Yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış ve/veya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünden 6 aydan fazla disiplin cezası almamış olmak.
  3. Sağlık Raporu (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda verilen uygulamalı ve teorik eğitim-öğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, kronik hastalığı, konuşma ve fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler. Bu nedenle kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan işitme, görme, konuşma ve herhangi bir fiziksel yetersizliği olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık heyeti raporu istenecektir.)
  4. 2017 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme Sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylarda bu sınava başvurabilirler.
  5. 2016 ÖSYS’de YGS/LYS puanı ve Özel Yetenek sınavı sonucu bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural Açıköğretimin kontenjanlı programları içinde geçerlidir. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretimin kontenjanı bulunmayan programlarına 2015 ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu