Güncel Haberler

2019 Bekçi Alım İlanları ve Başvuruları

2019 yılı çarşı ve mahalle bekçisi alım süreci başladı. İçişleri bakanı Süleyma SOYLU’nun ifade ettiği gibi 2019 yılı içinde binlerce bekçi Emniyet Gelen Müdürlüğü bünyesine alınacak. On binlerce genç, kesin iş garantisi, memurluk avantajları ve kolluk kuvvetleri olmanın avantajı için bekçilik alımlarına başvuracaklar.

2019 Bekçi Alımı

Bilindiği üzere ve daha önce yaptığımız haberlerle 10 bin bekçi alımının yapılacağını video haber şeklinde sizlere duyurmuştuk. Mevcut 1. dönem sonuçlarının açıklanması ile birlikte ivedi şekilde 10 bin bekçi daha alınacak ve bu kişiler için bekçilik başvuruları başlayacak. Bu sürecin 2018 sonuna kadar işletilmesini bekliyoruz. Fakat bu konuda takvim henüz net değil; sadece bakanın açıklaması mevcut. 2019 yılı bekçi alım sürecinin önümüzdeki aylarda başlamasını bekliyoruz.

Mahalle bekçisi olabilmeniz için bazı şartları taşımanız gerekiyor. Bunlardan en önemlileri şunlardır:

  1. Erkeklerde boy en az 167 cm olmalıdır. Kadın alımlarında şart 162 cm olur.
  2. Renk körü olmamalısınız.
  3. En az ilkokul şeklinde şart olmasına rağmen bakanlık genelde en az lise mezunu şartı koymaktadır.
  4. Bulunduğunuz ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmalısınız.
  5. Fiziki görünümünüzde, organlarınızda eksik kusur olmamalı
  6. Görünür yerde dövmeniz olmamalı
  7. Askerlik görevini yapmış olmalısınız.
  8. Yaş şartını sağlamalısınız. Misal 1 Ocak 2019 ‘da alım ilanı gelirse en az 1 Ocak 1989 ve sonrası doğumlu olmalısınız.

Bekçilik Başvuruları

2019 yılında da çarşı ve mahalle bekçilerinin alım sürecini Polis Akademisi (PA) yapacak. Adaylar önceki ilanlarda olduğu gibi bekçilik başvuru ücretini ödedikten sonra şartları tutması koşuluyla internet üzerinden e-devlet bilgileri ile alımlara başvuracak, bireysel başvuru, ön sağlık kontrolü, bekçilik yazılısı(MEB yapacak), parkur sınavı ve sözlü mülakat aşamalarına girecekler. Mevcut alımlarda yedek olana daylar da aktif yeni ilan olursa başvuracaklar. Böylece sıra kendilerine gelmezse yeni alımda da şanslarını deneyebilirler.

Kaynak: https://www.bekcialimi.com/2019-bekci-alimi-bekcilik-basvurulari/

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu