Besyo Güncel Haberler

YÖK’ten Öğretmenlik İçin 240.000 Barajı Açıklaması

Yök 04.01.2018 Perşembe günü sık sorulan sorulara yeni sorular ve cevapları ekledi. Bu sorulardan en önemlisi Öğretmenlikte 240.000 barajının olması. Diğer bir soru ise TYT sınavında derslerin ağırlıkları. Yeni sorulara ve cevaplarına göz atalım.

YÖK’ten Öğretmenlik İçin 240.000 Barajı Açıklaması

42. İlk kez 2015 ÖSYS’de uygulanmaya başlayan ve 2016 ÖSYS’de de devam eden bazı programlar için başarı sırası şartı bu yıl da devam edecek midir?

Evet, devam edecektir. Başarı sıralaması aranacak programlara yeni programlar eklenmemiştir. Başarı sıralaması ile ilgili simülasyon çalışmaları yapılmıştır. Bununla birlikte, YKS’nin ilk defa uygulanacağı da dikkate alınarak bu sene için başarı sıralamalarında değişikliğe gidilmemiştir.

Tıp programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası 40 bin,

Hukuk programlarında Eşit Ağırlık puan türünde başarı sırası 150 bin,

Mühendislik programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası 240 bin,

Mimarlık programlarında Sayısal puan türünde başarı sırası 200 bin,

Öğretmenlik programlarında başarı sırası 240 bindir.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları, ilgili programlar için belirlenen asgari başarı sırası şartının daha üzerinde bir başarı sırası şartı belirleyebilecektir.

Bu açıklamadan öğretmenlik bölümlerine 240.000 barajı uygulanacağını açıkça görebiliyoruz. Fakat yetenek sınavları ile öğretmenlikler için de geçerli olacak mı ? Bu sorunun net cevabı için YÖK e mail atıp bu sorunun da cevaplanmasını isteyebiliriz. Bunun için YÖK sitesine girip iletişim bölümünden soru sormanız gerekmektedir. Ne kadar çok sorulursa cevaplanma ihtimali de o kadar çok olacaktır. Binlerce aday bunun net cevabını arıyor.

36. TYT’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin ağırlıkları ne olacaktır?
TYT’de her bir test, daha önce açıklandığı üzere “soru sayısı ile ilişkili” olacaktır. Dolayısıyla TYT sınavında, Türkçe testinin ağırlığı %33, Sosyal Bilimler testinin ağırlığı %17, Temel Matematik testinin ağırlığı %33, Fen Bilimleri testinin ağırlığı ise %17’dir.

Diğer tüm sorulara ve cevaplara BURADAN ulaşabilirsiniz.

2 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu