Spor Haberleri

Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası, Rize’de sona erdi.

Rize Yeni Şehir Spor Salonu’nda 4 gün süren organizasyona, 30 ilden yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Şampiyonanın son gününde yapılan final müsabakalarında 63 kiloda Abdurrahman Altan, 77 kiloda Serkan Akkoyun, 97 kiloda Cenk İldem, 130 kiloda ise Rıza Kayaalp, rakiplerini mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu.

Kulüpler bazında 205 puanla İstanbul Büyükşehir Belediyespor birinci, Ankara ASKİ 170 puanla ikinci, Rize Çaykurspor 98 puanla üçüncü sırada yer aldı. 81 puan toplayan Kayseri Şekerspor ise şampiyonayı dördüncü sırada tamamladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 4 gün boyunca yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla çok güzel bir şampiyona düzenlediklerini ve organizasyonun çok kaliteli müsabakalara sahne olduğunu belirtti.

Rıza Kayaalp’in mücadele ettiği kilonun dışında tüm sıkletlerde değişiklik yaşandığını kaydeden Aydın, “Bu durum bizi mutlu ediyor. İleriye dönük, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na daha güvenle ve umutla bakmamızı sağlıyor. Çünkü rekabet olmazsa başarılı olmamız mümkün değil. İnanıyoruz ki bu rekabet de bizi başarıya taşıyacak.” ifadelerini kullandı.

– Rıza Kayaalp: “Şımarmadan yolumuza devam edeceğiz”

Milli sporcu Rıza Kayaalp ise uzun bir aranın ardından Türkiye Şampiyonası’na katıldığını belirterek, “Önümüzde dünya ve Avrupa şampiyonaları var. Buradan başlayarak önümüzdeki şampiyonalarda da geçmiş yıllarda olduğu gibi Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı söyletmeyi amaçlıyorum.” diye konuştu.

Üç dünya ve 7 Avrupa şampiyonluğu olduğunu anımsatan Rıza Kayaalp, “Hedefim bunların yanına bu işi bırakana kadar yenilerini koyabilmek. İnşallah yolumuza şımarmadan devam edeceğiz. Ülkemize nice başarılar kazandırmanın hayaliyle daha çok çalışıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Şampiyonası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde olduklarını hatırlatan Rıza Kayaalp, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız bizleri çok seviyor ve destekliyor. Allah razı olsun. Terimiz kurumadan her zaman bizleri arayıp tebrik ediyor. Zaten biz şampiyonluklarımızı, büyük başarılarımızı Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olduğu dönemden itibaren kazandık. Onunla beraber bu kadar başarıları elde ettik. Her zaman bizi yanına çağırdı ve tebrik etti. Bu, çok önemli bir şey. Bu, bizi gururlandırıyor ve bizim için büyük bir moral oluyor. Cumhurbaşkanımızın bizi unutmaması bize gurur veriyor. Ondan sonra biz de zaten ülkemiz için gerekeni yapmaya çalışıyoruz.”

trtspor

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu