Besyo Güncel Haberler

Ön Lisans Mezunları Öğretmenlik Yapabiliyor

Doğuda bir çok ilimizde bırakın Lisans mezunlarını ön lisans mezunları da ücretli öğretmenlik yapabiliyor. Ön Lisans Mezunları Öğretmenlik Yapabiliyor Sosyal medyada dolaşan bir çok görsel de çeşitli illerde ön lisans mezunlarının ücretli öğretmenlik listesinde adı olan bir çok ön lisans mezunu var.

Peki ön lisans mezunlarının öğretmenlik yapması normal mi ?

Normal şartlarda lisans mezunları bile pedagojik formasyonu yoksa öğretmenlik yapamazlar. Fakat koşullar gereği her ne kadar doğru olmasa da doğuda bir çok il de ön lisans mezunları ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Çünkü oralarda ücretli olarak çalışabilecek lisans mezunlarının sayısı yetmektedir. Buna önlem olarak da ön lisans mezunlarının da ücretli öğretmenlik yapmasına müsaade edilmektedir.

Ön Lisans Mezunları Öğretmenlik Yapabiliyor

Bunun altında yatan sebeplere bakmak lazım. Doğu illerinin hemen hepsinde öğretmen açığı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra oradaki öğrencilerinde öğrenmeye ve öğretmene ihtiyacı vardır. Fakat yıllardır doğu illerine atama yapılmasına rağmen oradaki öğretmen ihtiyacı kapanmıyor. Çünkü oraya atanan öğretmenler kısa zamanda bir yolunu bulup batı illerine tayin istemektedir. Bunun sonucunda ise doğuda öğretmen açığı oluşurken batı da norm fazlası oluşmaktadır. Bunun önüne geçmek için sözleşmeli öğretmenlik modeline geçildi fakat bu sefer de farklı sorunlar oluştu.

Sonuç olarak ücretli öğretmenlik sorununu çözmek için KADROLU öğretmen atamaları yapılıp öğretmenlerin doğuda çalışmalarını teşvik edecek çalışmalar yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu