Spor Haberleri

Oğlu çalıştırdı, Dünya Kupası’nda zirveye çıktı

Fransa’nın Nimes kentinde düzenlenen Salon Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışmasına oğlu Buğra Erbay’ın antrenörlüğünde hazırlanan milli sporcu Vedat Erbay, masterlar kategorisinde altın madalya kazandı.

Okçuluğa 1983’te Samsun’da başlayan ve 1984-2008 yıllarında milli sporcu olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda boy gösteren Vedat Erbay (51), 1988 Seul ve 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etti.

Türk Milli Takımı’nın 2008-2011 yıllarında antrenörlüğünü yapan Vedat Erbay, 2013-2016 yıllarında da Irak Milli Takımı’nda başantrenörlük görevini üstlendi.

Sahibi olduğu okçuluk akademisinden birçok sporcu ile 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden ve 7. olan Zehra Özbey Torun’u da yetiştiren Vedat Erbay, oğlu Buğra Erbay’ın antrenörlüğünde katıldığı Salon Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışmasında masterlar kategorisinde altın madalyaya ulaştı.

– “Ülkemizi altın madalya ile taçlandırmak benim için bir onur”

Vedat Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona dünyanın dört bir yanından çeşitli kategorilerde bin 300 civarında sporcunun katıldığını söyledi.

Kulüp olarak 11 sporcu ve bir antrenörle 3. ayakta yer aldıklarını dile getiren Vedat Erbay, “Yaklaşık 120 rakibimiz vardı. Ülkemizi altın madalya ile taçlandırmak benim için bir onur. Ülkemizin milli takımına spor yaparak yıllarca hizmet verdim. Şimdi geri planda ufak da olsa okçuluk sporuna destek verebiliyorsam ne mutlu bana.” dedi.

Milli sporcu, kendisini oğlu Buğra Erbay’ın çalıştırdığını belirterek, yarışma öncesinde de yarışma sırasında da antrenörünü dinlediğini ifade etti.

Oğlunun iyi bir antrenör olduğunu kaydeden Vedat Erbay, kulüplerinden derece yapan birçok sporcuyu da onun yetiştirdiğini aktardı.

Temmuz ayında İsviçre’nin Lozan kentinde yapılacak Masterlar Dünya Şampiyonası’na da katılacağını ifade eden Vedat Erbay, Türkiye’deki yarışmalarda ise hobi olarak yer aldığını sözlerine ekledi.

– Buğra Erbay: “Her zaman arkasında olacağım”

Antrenör Buğra Erbay (27) ise organizasyon öncesinde yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti.

Tecrübeli bir sporcu olan babasının yarışmada sakin bir şekilde atışlarını yaparak altın madalyayı Türkiye’ye getirdiğini ifade eden Erbay, “Babama antrenörlük yapmak çok güzel, harika bir duygu. O benim antrenörlüğümü yaparken, şimdi ben onun antrenörlüğünü yapıyorum, yer değiştirdik. Her zaman arkasında olacağım.” diye konuştu.

TRTSPOR

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu