Besyo Güncel Haberler

2024 Nasıl Beden Eğitimi Öğretmeni Olunur

Beden Eğitimi Öğretmeni nasıl olunur ? Yeni sistemde Beden Eğitimi Öğretmeni nasıl olunur ?

Aşama Aşama Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur 2024

  1. TYT ve AYT Sınavına Giriş
    1. Yetenek sınavları için TYT, ÖSYM tercihi ile alan Besyo, Spor Bilimleri İçin AYT Puanı Gerekiyor
  2. TYT Öncesinde ve-veya sonrasında bol bol antrenman ( Uzman bir besyo kursu ile çalışmanızı öneririz ) Bu madde yetenek sınavına girerek kazanmak isteyenler içindir.
  3. ÖSYM TYT ve AYT Sonuçlarının Açıklanması
  4. Yetenek Sınavlarına Giriş – ÖSYM Tercihi ile alan besyo ve spor bilimleri için tercih süreci beklenecek
  5. ÖSYM tercihleri ile Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinin yazılması
  6. Sonuçların Açıklanması –
  7. 4 Yıllık Besyo veya Spor Bilimleri Eğitim Öğretim Süreci
  8. Öğretmenlik dışında bölüm okuduysanız FORMASYON alınması
  9. KPSS Sınavına Giriş
  10. KPSS Sonuçların Açıklanması
  11. Sözlü mülakata giriş
  12. Atamaların yapılması. tüm aşamalarda başarılı olduysanız artık Beden Eğitimi Öğretmenisiniz.

Nasıl Beden Eğitimi Öğretmeni Olunur ?

1: Beden Eğitimi Öğretmeni olmanız için öncelikle herhangi bir liseden mezun olup TYT sınavına girmeniz ve bu sınavdan da baraj puanı geçmeniz gerekmektedir. ( Genelde tyt  barajı 150-200 arasıdır fakat üniversiteler arası farklılıklar olabilmektedir. )

2: Üniversitelerin yetenek sınavlarına girip beden eğitimi ile ilgili bölümleri kazanmanız gerekmektedir. Öğretmenlik bölümünü kazanmanız halinde zaten problem yoktur. Fakat öğretmenlik bölümü değil de antrenörlük gibi  diğer diğer Besyo ve Spor Bilimleri bölümlerden birini kazanmışsanız öğretmen olabilmek için gerekli olan formasyon veya yeni çıkacak sistemde tezsiz yüksek lisans yapmanız gerekmektedir.

3: Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS ( kamu personeli seçme sınavı ) sınavına girmeniz gerekmektedir. Girdiğiniz sınavdan da ortalama olarak 75 üzeri puan almanız gerekmektedir. ( Bu puan temsilidir seneden her sene farklılık göstermektedir. )

4: Kpss sınavından sonra MEB in kaç beden eğitimi öğretmeni alacağını duyurmasını bekleyeceksiniz. Ve Beden Eğitimine verilen kontenjan içerisinden verilen kontenjanın 3 katı sıralamaya girmeniz gerekecektir. Mesela 1000 öğretmen alınacak olsun. siz eğer kpss puan sıralamasında ilk 3000 e girebilirseniz sözlü mülakata girmeye hak kazanmış oluyorsunuz.

5: Sözlü mülakata girdikten sonra sözlü mülakattan 60 ve üzeri puan alabilirseniz tercih yapma hakkı kazanıyorsunuz. Tabi tercihte öncelik mülakat puanıdır. Mülakat puanın eşitlik olması durumunda kpss puanına bakılacaktır.

6: Sonuç : TYT girdiniz, besyo kazandınız, mezun oldunuz , kpss girdiniz, kontenjanın 3 katı kadar sıralamaya girdiniz, mülakata girdiniz ve 60 üzeri puan aldınız (atanmak için daha fazlası gerekir bu sadece tercih için gereken taban puan), tercih yaptınız, atandınız. HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

Beden Eğitimi Öğretmeni olmak zor mudur ?

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ NE KADAR MAAŞ ALIR HABERİMİZ 

Evet oldukça zordur ama hayallerinizden vazgeçmediğiniz sürece yapamayacağınız bir şey yoktur. 

22 Yorum

    1. evet özellikle 2023 ten sonrası için eğer bir besyo bölümü okuyorsan ve öğretmenlik yapmak istiyorsan kpss girip atanma puanı alman gerekir aldığın taktide devlet tarafından 1 yılık süreyle formasyon veriiyor bu bir yılık süreçte devlet tarafından bir bölgede staj olarak çalışacaksın tabi staj yaparken bile normal öğretmen maaşı alyorsun bu bir yıllık süreçten sonra kadrolu olarak işe başlıyorsun

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu