Güncel HaberlerÖzel HaberSpor Haberleri

(MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, uzun zamandır büyük alım bekleyen BESYO mezunlarını sevindirecek haberi mecliste açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, uzun zamandır büyük alım bekleyen BESYO mezunlarını sevindirecek haberi mecliste açıkladı. Sancaklı, 2018 yılında 3 bin kişilik atama yapılacağını, bununla ilgili Bakanla görüştüğünü söyledi.

TBMM’de üniversitelerin sorunlarıyla ilgili söz alan Saffet Sancaklı, 50 binin üzerinde mezunu olan ve atama bekleyen BESYO mezunlarını sevindirecek açıklamalarda bulundu.

Sancaklı ,”Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını seviyorum. Bizim bu beden eğitimi yüksekokulu öğrencileri… 50 bin civarında mezun var ve bunlar atanamıyordu hiçbir yere, kadro da alamıyordu. Bunlar bizim geleceğimizi yönlendirecek gençleri yetiştirecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini kuracak arkadaşlardı. Bu konuyla ilgili ben burada birkaç defa konuşma da yaptım, Sayın Bakanla da özel görüştüm, basından da biraz yüklendim Sayın Bakana. Sayın Bakan da sağ olsun, bir müjde verdi, 3 bin öğrenci 2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının kadrosuna atanacak. Bir ay önce açıkladı da çocuklar arıyor beni “Ne zaman başlayacağız?” diye. Biraz evvel Bakan Bey’e de onu sordum -buradan arkadaşlar da duysun diye söylüyorum- dedi ki: “İllere göre ihtiyaç listesi hazırlanıyor, çok yakında bitecek ve alımlar başlayacak.”

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu