Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Marmara Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2016

2016 Yılı için öğrenci alımı yapacak olan Marmara üniversitesi 2016 Besyo Yetenek Sınavı Klavuzunu açıkladı. Sınav ilgili temel konular şunlardır :

YGS BARAJLARI KAÇ ?

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü : 280
  • Antrenörlük Eğitimi Normal Öğretim Bölümü : 220
  • Spor Yöneticiliği Bölümü : 200
  • Milli Sporcular : 180

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK ?

Adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümlerinden en fazla ikisine başvuru yapabilirler. İki bölüme başvuran adaylar, öncelikle hangi bölümü tercih ettiklerini başvuru sırasında belirterek başvurularını iki dosya halinde teslim etmek zorundadır. Fakülte programlarına başvuru akademik takvimde belirtilen tarihlere göre yapılır. Başvurular basvuru.marmara.edu.tr web adresinden elektronik olarak yapılır. Elektronik ortamda başvuru işlemini tamamlamayan adaylar sınava alınmazlar.

Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuran adayların değerlendirilecekleri spor dalında en az üç yıllık lisanslı sporcu olduklarını gösteren belgeye sahip olmadırlar.

Fakülte programlarına başvuru akademik takvimde belirtilen tarihlere göre yapılır.

SINAV NASIL OLACAK  ?

Antrenörlük Eğitimi Sınavı : Ygs, Obp ve Özgeçmiş değerlendirmesi şekilde sınav yapılacaktır.

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü : 

1-Birincisi, adayın “Asıl Spor Dalı”; Altıncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen spor dallarından biri;

2-İkincisi, üç “Temel Spor Dallarından” biri; 1) Atletizm (erkekler 1500 m koşu, bayanlar 800 m koşu) veya 2) Cimnastik veya 3) Yüzme (100 m). Bu sınavda sınır sürelerin üstünde kalan adaylar diskalifiye olur: Yüzme diskalifiye sınır süresi erkekler için 1 dakika 50 saniye, kızlar için 2 dakika, Cimnastik diskalifiye sınır süresi erkek ve kızlar için 4 dakika, Atletizm diskalifiye sınır süresi erkekler için 6 dakika, kızlar için 4 dakikadır.

3-Üçüncüsü, “Takım Spor Dallarından”; Futbol, Hentbol, Basketbol veya Voleybol sporlarından biri olmak zorundadır.

Adayların Asıl Spor Dalından elde ettikleri standart puanın %50’si, Temel Spor Dalından elde ettikleri standart puanın %25’i ve Takım Spor Dalından elde ettikleri standart puanın %25’i toplanarak ÖYSP puanı belirlenir

Spor Yöneticiliği Bölümü : Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP); Sporcu Özgeçmiş Puanından oluşur.Sporcu Özgeçmiş değerlendirmesinden en az 10 puan alamayan adayların başvuruları geçersiz sayılır.

 

KİMLER BAŞVURMALI ?

YGS baraj puanlarını da dikkate alacak olursak zaten milli sporcular dışında başvuru yapabilmek için bile yüksek ygs ler gerekiyor. Bu universitede kazanabilmek için kesinlikle yüksek ygs sağlam özgeçmiş ve sağlam sporculuk gerekiyor.

ÖZGEÇMİŞ İLE İLGİLİ TABLO VE DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN SINAV KILAVUZUNU İNCELEYEBİLİRSİNİZ

 

MARMARA ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAV KLAVUZU

Başa dön tuşu