Analiz-Yorum

Lys Başvuruları Başladı ! Hangi Besyocular Lys Başvurmalı ?

2017-2018 eğitim öğretim yılı için ÖSYM’nin düzenlendiği LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı ) sınavının başvuruları başladı.

Lys başvurları 4 Nisan 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Peki Besyo Adayları Lys ye başvurmalı mı ? veya hangi besyo adayları Lys sınavına başvurmalı ?

Sadece besyo düşünen adayların normal şartlarda LYS sınavına girmelerine gerek yoktur. Çünkü ÖSYM kılavuzu gereği Yetenek sınavı ile alan bölümlerine yerleşmek için YGS sınavı yeterlidir. 

LYS sınavı ile Beden Eğitimi Öğretmenliğine öğrenci alacak tek üniversite Kocaeli Üniversitesidir. Kocaeli Üniversitende Beden Eğitimi Öğretmenliği okumak isteyen adaylar varsa lys başvurabilir.

Unutulmamalıdır ki Kocaeli Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği okumak için TM 2 puan türünde ülke genelinde 240.000 e girmek gereklidir. Aksi durumda tercih edemeyeceksiniz.

Bu durumda sadece Besyo Düşünenlerin LYS sınavına girmelerine gerek yoktur. Sadece Kocaeli üniversitesinde beden eğitimi öğretmenliği okumak isteyenler girebilir. Fakat YGS de iyi bir puan almış olan adaylar ve LYS sınavında Matematik- Geometri- Türk Dili Edebiyatı- Coğrafya  alanlarında kendine güvenen adaylar girmeli. Asi durumda ilk 240.000 e giremezlerse bu üniversiteyi tercih edemezsiniz. Tm 2 için LYS sınavında LYS 1 ve LYS 3 sınavlarına girilmesi gerekmektedir. 

Bir Yorum

  1. Merhabalar.
    Gazi Üniversitesi Yöneticilik Ve Rekreasyon bölümleri de aynı şekilde (LYS) YKS ile Alıyor diye biliyorum Yök Atlas da gösterilen bu şekildeydi yine Almaya devam ederler mi

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu