Besyo Güncel Haberler

Kütahya Dumlupınar Besyo Yetenek Sınavında Değişiklik Yaptı

Özel yetenek sınavına ön kayıt yapacak adaylara parkur deneme hakkı verileceğinden yanlarında sportif malzemeler ile gelmeleri gerekmektedir. 2017 yılında yapılacak olan özel yetenek sınavımızda Atletizm branşında Erkekler 1500 metre yerine 800 metre sınavı eklenmiştir. Ayrıca yüzme branşından da bu yıl ilk kez öğrenci alımı yapılacaktır.

Engelli Aday Sınavı

Engelli adaylar sadece Koordinasyon sınavına gireceklerdir. Sınavları 23 Ağustos 2017 saat 16.00’da yapılacaktır. Sınav saatinde hazır bulunmayan adaylar haklarını kaybederler.

Yüzme Sınavı

TEKNİK AÇIKLAMALAR

  1. Yüzme Branş Sınavı Evliya Çelebi Yerleşkesi (Tavşanlı Yolu 10. Km) Olimpik Yüzme Havuzunda yapılacaktır. Adaylar sınava gelirken mayo, terlik, bone ve havlularını kendileri getireceklerdir.
  2. Yüzme sınavı FINA kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar depar taşına verilecek komutla çıkacaklardır. Sınav jürisinin vereceği “take your marks” komutuyla platform üzerinde çıkış pozisyonu alacaklar ve çıkış sesiyle başlayacaklardır.
  3. Çıkış sesinden önce çıkış yapan adaylara bir hak daha tanınacaktır. İkinci defa aynı hatayı tekrarladıklarında diskalifiye olacaklardır.
  4. Adaylar II. Aşamada yüzmek istedikleri stili ön kayıt esnasında belirtmek zorundadırlar. Kayıttan sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
  5. Yüzme sınavı sırasında aday kulvara tutunursa, stil değiştirirse, havuz dibine basarsa ve durursa diskalifiye edilecektir.
  6. Dönüşler stillere uygun yapılacaktır.
  7. Her aday tek başına yüzecek ve değerlendirilecektir. Her aday için 3 farklı jüri üyesi kronometre tutacak ve 3 juri üyesinin elde ettiği derecelerden en yüksek ve en düşük süre dikkate alınmayarak; iki derece arasındaki süreyi elde etmiş olan jüri üyesinin derecesi geçerli sayılacaktır.

Yüzme sınavı 50 metrelik havuzda iki aşamada gerçekleştirilecektir.

  1. Aşama Eleme Sınavı:

Bütün adaylar 100 metre serbest stili zorunlu olarak yüzeceklerdir. Bu aşamada aşağıda belirtilmiş olan dereceleri yüzemeyen adaylar ikinci aşamaya alınmayacaklardır. Adayların bu aşamada yüzmüş oldukları dereceler genel değerlendirme puanına dâhil edilmeyecektir.

100 Metre Serbest Stil Baraj Dereceleri:      Erkek:        01:25.00

                                                                         Bayan:        01:30.00

  1. Aşama Sınavı
  1. Seçmeli Stil (%70): Bu aşamada Kurbağa, Sırtüstü ve Kelebek stillerinden herhangi birini seçerek 100 metre yüzeceklerdir. Adayların seçmeli stil puanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. 50 puan altındaki aday doğrudan elenir.
  2. Teknik Değerlendirme (%30): Adayların yüzdükleri stile göre “nefes-kol-ayak” koordinasyonu ve “çıkış-dönüş” teknikleri jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek Teknik Puanı verilir.

Yüzme Branşında Adayların Derecelere Göre Alacakları Puanlar (%70)

NOT: 50 puan ve üzeri alan adaylar en yüksekten aşağıya doğru sıralanır ve Yüzme kontenjanı dahilinde II.Aşama Beceri-Koordinasyon sınavına girmeye hak kazanırlar. 

KÜTAHYA ÜNİVERSİTESİ FUTBOL PARKUR DENEMELERİ
İl Dışından Kütahya’ya Gelecek Olan Adaylar için Birebir Futbol Parkur Çalışma Fırsatı.
İletişim:0545 805 53 47
Kütahyada Parkur Çalışmalarına Katılacak Adaylar Aşağıdaki Linki Tıklayarak WhatsApp Grubumuza Katılabilirler.
https://chat.whatsapp.com/invite/8PM1qL3RaAkFcfnFyoWf08

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu