Güncel Haberler

Millî Eğitim Bakanı Yılmaz “İyi öğrenciler için iyi öğretmenlere ihtiyaç vardır”

Millî Eğitim Bakanı Yılmaz, Toplumun daha iyi ilerlemesi ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için, daha kaliteli, daha iyi öğretmenlere ihtiyaç duymaktayız. 

Millî Eğitim Bakanı Yılmaz, bir toplumun ilerlemesi ve gelişmesinin, ülkelerin refah düzeyine ulaşmasının okullarda daha iyi bir eğitim verilmesine bağlı olduğuna işaret ederek okullardaki başarı grafiğinin de nitelikle öğretmenlerle yükseleceğini anlattı. “İyi öğrenciler için iyi öğretmenlere ihtiyaç vardır.” diyen Yılmaz, öğretmen yetiştirme programlarında öğretmen yetiştirmenin 21. yüzyılın öğretmenlerinin yetiştirilmesi teması kapsamında değerlendirildiğini söyledi.

Öğretmen yeterlilikleri, öğretmenlerin bireysel performansı ve bunun ölçülmesine de vurgu yaptığını dile getiren Yılmaz, öğretmenlik mesleğiyle ilgili Avrupa Birliği´nin de belirlediği ilkelerin olduğunu anımsattı. Yılmaz, bu ilkeler ışığında öğretmenlerin de ilgili paydaşlarla çalışmasının gerekli olduğunu vurgulayarak bugün sadece Finlandiya´da değil, İngiltere, Kanada, Avustralya, Singapur gibi ülkelerde öğretmen yetiştirme modellerinin lisans üstü düzeye çekildiğine işaret etti.

Öğretmen adaylarına kazandırılacak yeterliliklerden önce eğitim fakültelerinde öğretmen adaylarında olması gereken özelliklerin belirlenmesine yönelik görüşler de bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz de şunu söylüyoruz ki önümüzdeki dönemde inşallah öğretmenlerimizle birlikte, çünkü öğretmenlerimizin kabullenmediği, içselleştirmediği, sahip çıkmadığı hiçbir sistemin başarıya ulaşabilmesi mümkün değildir, bu bakımdan öğretmenlerimizle ülke, eğitim için en doğrusu ne ise onu hep birlikte hayata geçireceğiz.

Gayemiz ne, daha iyi bir eğitimi bize emanet edilen gençlerimize vermek.” Eğitim alanında sağlanan başarılara değinen Yılmaz, 65 binin üzerinde okulla, bir milyon 61 binin üzerindeki öğretmenle 18 milyona yakın öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.

Hükümetin bütçenin yüzde 18´inden fazlasını eğitime ayırdığını, bunun 134 milyar 727 milyon liranın üstünde bir rakam olduğunu söyleyen Yılmaz, milli gelirden eğitime ayrılan payın da şu an yüzde 6,2´den fazla olduğunu dile getirdi.

ogretmenlerhaber.com

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu