Besyo Güncel Haberler

Hitit Üniversitesi Adayların Sınav Takvimlerini Açıklamıştır !

DUYURU

Ön kayıt sonuçlarına göre, Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavına girmeye hak kazananların listesi yayınlanmıştır. Bu listeyi kontrol ederek, sınava nerede ve ne zaman katılmanız gerektiğini öğreniniz.

Tabloda göreceğiniz “Sınav 1” ve “Sınav 2” başlıklı sütunlar, atletizm ya da yüzme branşından sınava girecek olan adaylar içindir. Tercih sütunlarında yer alan BEÖ ifadesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünü; ANE ifadesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünü, SPY ifadesi Spor Yöneticiliği Bölümünü ve İ.Ö. ifadesi de İkinci Öğretimi belirtmektedir.

Her aday, kendisi için belirtilmiş olan tarih, saat ve yerde sınava girecektir. Belirtilmiş olan saat bilgisi, adayın sınav merkezinde olması gereken en geç saattir. Adaylarımızın belirtilen sınav programına uymaları önem taşımaktadır.

Kendisi için belirtilmiş olan sınav tarihinde ve belirtilen saate sınav yerinde hazır olmayan adaylar sınava giriş haklarını kaybedecek; bu durumdaki adaylara yeni bir sınav hakkı verilmeyecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylarımızın, sınava gelirken aşağıda listelenen belgeleri MUTLAKA getirmeleri gerekmektedir. Belgeleri eksik olan adaylar sınava katılamayacaklardır. Adayların sınava girerken;

2 adet vesikalık fotoğraf

Sınav giriş belgesi  https://kayit.hitit.edu.tr/BS_Basvurulari/BS_Login.aspx   temin edilecektir)

Engelli adaylar için, engel durumunu gösterir belgenin aslını getirmeleri gerekmektedir.

Milli kontenjanından başvuru yapan adaylarımızın yapacağı herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Milli adayların yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından ortaöğretim başarı puanlarının açıklanmasından sonra yapılacaktır.

Adaylarımızın sınav giriş haklarını kaybetmemeleri için yukarıda anılan hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

Önemli hatırlatma

1999 ve sonrasında doğmuş olan adayların sınava katılabilmeleri için, sınavdan hemen önce velileri tarafından sağlık durumu beyanı imzalanması gerektiğinden, bu adaylarımızın velileri (ya da yasal vasileri) ile birlikte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sağlık durumu beyanı olmayan adaylar sınava katılamayacaklardır.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu