Besyo Güncel Haberler

Edirne Trakya Üniversitesi Besyo Online Ön Kayıt Başvuruları 2017

Edirne Trakya Üniversitesi Besyo Online Ön Kayıt Başvuruları 2017 başladı. Trakya Besyo online ön kayıtlarını haberimizde bulunan bağlantı aracılığı ile yapabilirsiniz.

Başvurular 11 Ağustos 2017 tarihinde sona erecektir.  YGS Başvuru taban puanları 200 olan üniversite besyo bölümlerine toplamda 240 Öğrenci alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Vatandaşı olmak

b) 2017 yılı YGS sınavına giren tüm lise mezunları için (Spor alanı çıkışlı adaylar dahil alan/kol/bölüm farkı gözetmeksizin) YGS puanlarının herhangi birinden en az 200.000 puan ve üzeri, Milli sporcular ile Kırkpınar Kontenjanına başvuru yapacak adaylarınsa en az 180.000 puan ve üzeri alması koşuluyla puan türüne bakılmaksızın başvurabileceklerdir.

c) 2017 OSYS Klavuzunda belirtilen 1., 2.ve 3.Grup Milli sporcuların ( Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na sınavsız yerleştirilmesi ÖSYM Başkanlığınca yapılır. bkz. 2017-ÖSYS Kılavuzu shf 28. Bölüm 8.4: Spor Dallarında Üstün Başarılı Adaylar).

d) Millilik belgesi ile Yüksekokulumuzun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine müracaat edecek adayların millilik belgelerinin onayının ilgili federasyonlardan veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden (GHSGM) alınması gerekmektedir. Onaylanmamış belgeler kabul edilmeyecektir.

e) Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları ve kabul koşulları Üniversitemizin 2017 yılı giriş sınavlarına ilişkin Senato toplantısında belirlendiği şekildedir.

f) Her aday kendi seçtiği branşta ve sırasında sınava girmek zorundadır.

TRAKYA BESYO ONLİNE BAŞVURU BURADA

TRAKYA BESYO SINAV KILAVUZU BURADA

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu