Analiz-Yorum

Düşük Puanlılara Besyo Önerisi 2 – Aydın Adnan Menderes Besyo

Düşük Puanlılara Besyo önerisi yazı dizimizin 2. bölümünde sizlere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi hakkında bilgi vereceğiz. 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde tüm besyo bölümleri bulunmaktadır.

Kontenjan ? 

Bu üniversitede 2016 yılında tüm bölümlerden toplamda 310 öğrenci alımı yapılmıştır. Bu kontenjan oldukça yüksektir.

Başvuru Taban Puanları ?

216 yılında tüm bölümler için başvuru ygs barajı 150 olarak belirlenmişti. Bu sene kaç olacağını ise kılavuz açıklanınca göreceğiz.

Bu üniversite ile ilgili bilmeniz gereken şeylerden birisi 2016 yılında sınav için 300 tl ücret istemesi. Umarız ki bu sene bu ücreti talep etmezler. Ayrıca başvurular online olarak yapılmaktadır.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Besyo Yetenek Sınav Sistemi ?

Bu üniversite 2 aşamalı sınav sistemi uygulamaktadır. 1. aşamayı geçemeyen adaylar kaç YGS puanları olursa olsun elenirler. Bu da YGS puanı düşük fakat sporculuk özellikleri iyi olan adaylara bir avantaj sağlar.

  1. Aşama (40 puan): Bu testler dikey sıçrama (10 puan), geriye top atma (10 puan), 60 m. sürat koşusu (10 puan), kadın adaylar için 800 m. erkek adaylar için ise 1500 m. dayanıklılık koşusundan (10 puan) oluşur. Motorsal testlerden en az 15 puan alan adaylar spor dalı (branş) sınavına girmeye hak kazanırlar. 15 puan toplayamayan adaylar elenirler.
  2. Aşama (60 puan):  Adayların değerlendirmeye girebilmesi için branş sınavlarından en az 15 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih edebilmeleri için branş sınavından 30 puan almaları zorunludur.

Düşük Puanlılara Besyo Önerisi 1- Erzurum Atatürk Üniversitesi Besyo

3 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu