Analiz-Yorum

Düşük Puanlılara Besyo Önerisi 1- Erzurum Atatürk Üniversitesi Besyo

Ygs sınavı sonrasında iyi puan alanlarda var kötü puan alanlar da var. Bazı üniversiteler var ki düşük puanlı adayların kazanması çok zor. Bazı üniversitelerde var ki düşük puanlı adayların da kazanma şansı var. Sizler için bu üniversiteleri tek tek analiz edip yazı dizisi şeklinde sizlere sunacağız. Yazı dizimizin ilk sırasında Erzurum Atatürk Üniversitesi bulunmaktadır.

Erzurum Üniversitesi Besyo Kontenjanları : 

Tek tek kontenjan yazmak yazımızı çok fazla uzatacaktır bundan dolayı sadece rakam vereceğiz. Spor Bilimleri Fakültesinde toplam 280 ( 75i bayan ) kontenjan verilmektedir. Bu kontenjan birçok üniversiteden çok fazla.

Ayrıca bu üniversitede Eğitim fakültesinde de beden eğitimi bölümü bulunmaktadır. Burada da 40 kontenjan bulunmaktadır. Bu durumda sonuç olarak toplamda 32o kontenjan verilmektedir.

Erzurum Üniversitesi Besyo Baraj Puanları : 

2016-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olması gerekiyordu. 2017 yılında ise ne olacağını kılavuz açıklanınca göreceğiz.

Erzurum Üniversitesi Besyo Sınav Sistemi : 

Bu üniversitede 2 aşamalı sınav sistemi uygulanmaktadır. İlk aşama branş sınavıdır. Herkes kendi seçtiği branşta sınava girer ve başarılı olursa 2. aşama olan koordinasyon parkuruna kalır. 2. aşamaya kalmak branşınızda en iyilerin arasına girmeniz gerekmektedir. Futboldan 10 kişi alınacaksa ve futbola 200 kişi başvurduysa sizin en iyi 20 ye girmeniz gerekmektedir. Bu durum da yüksek ygs li adayların çoğu elenmektedir 😀 bu da düşük puanlılar için avantaj sağlayacaktır.

Sınav sonuçlarının hesaplanmasında  almış oldukları 1. aşama (branş) puanının 80%’ i, 2. aşama (beceri koordinasyon parkuru) puanının 20%’si esas alınacaktır. 

Erzurum Atatürk Üniversitesinin 2016 Sınav Kılavuzu İçin :

Erzurum Atatürk Üniversitesinin 2016 Sınavı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu