Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Maaşların Düşüklüğünü Duyunca Şaşırdı: ‘Hemen Düzeltin’

Cumhurbaşkanı Maaşların Düşüklüğünü Duyunca Şaşırdı: ‘Hemen Düzeltin’Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, ataması yapılacak olan 20 bin öğretmene 5 bin ilave daha yapılacağını açıklaması üzerine atama bekleyen öğretmen adaylarını sevindi. Öte yandan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusu da on binlerce kişi tarafından büyük merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün AK Parti milletvekilleri ile Genel Merkez’de bir araya geldiği öğrenildi. Cumhurbaşkanının başkanlığında düzenlenen toplantıda sözleşmeli öğretmenler ve mağduriyetleri konusu masaya geldi. Toplantıda bir milletvekili sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarını gündeme getirerek, “Bin 300 lira civarında maaş alıyorlar. Üstelik sadece 15 günlük sigortalı görünüyorlar” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük şaşkınlık yaşadı ve “Hayret ettim. Gerçekten böyle mi ya” diyerek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a sordu.

Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kur’an kursu öğreticilerinin de aynı durumda olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konu önemli, mutlaka düzeltin” şeklinde talimat verdi.

Diğer taraftan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusu da masadaydı. Önceki günkü toplantıda milletvekillerine Milli Eğitim Bakanlığının 5 yıl çalışan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin bir çalışma yaptığı bilgisi de verildi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu